Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:45, 1. 8. 2023.

| Ekonomija

Porodična firma ministra Momirovića kupila vranjsku "Novu Jugoslaviju"

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
aerodrom
Mona stiže u Vranje; foto: ilustracija; Aerodrom "Konstantin Veliki"

Po početnoj ceni od oko 43,7 miliona dinara, preduzeće Mona iz Beograda, a koje je u vlasništvu porodice ministra unutrašnje i spoljašnje trgovine Tomislava Momirovića, kupilo je na licitaciji imovinu Grafičko-izdavačkog preduzeća Nova Jugoslavija iz Vranja.

Objekte, među kojima su 13 zgrada grafičke industrije, dva magacina, kotlarnica, portirnica i pomoćna zgrada toaleta, kao i pokretnu imovinu i potraživanja od dužnika, kupila je poznata firma iz prestonice sa još poznatijim vlasnicima.

Firmu su osnovali roditelji sadašnjeg ministra unutrašnje i spoljašnje trgovine Đorđe i Nada Momirović još 1989. godine, a sada je u 100% vlasništvu Mona Holdinga, koja se vodi na njegovog brata Uroša.

Dok je mlađi brat ostao u modnom biznisu, starijem bratu, sada ministru, do imenovanja na funkciju u Vladi Srbije pripadao je deo biznisa koji se bavio hotelijerstvom, sa nekoliko luksuznih hotela, iz čijeg se formalnog vlasništva povukao, ali je i dalje u vlasništvu porodice.

Licitacija je održana 28. jula, a iz Agencije za licenciranje stečajnih upravnika objavili su da je prodata po početnoj ceni.

Nije poznato da li je još neko učestvovao na licitaciji.

Inače, preduzeće Nova Jugoslavija je u stečaju od 2010. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Petrovic

    12:24 // 2. 8. 2023.

    Kako je lako biti biznismen u Srbiji...postanes ministar,a onda pokupujes pola Srbije,a drugu polovinu ti polkloni zakonski vlada Srbije...kupio covek banju za 1,5 miliona,a drzava mu pokloni 2,5 niliona,pa ce sad pride i zemlju...sta znace dobra poznanstva i clanska karta...a sukob interesa i zakon protiv korupcije macku o rep...a penali,nije bitno da li ces promasiti...

  • Miroslav Babić

    22:31 // 1. 8. 2023.

    Na šta li bi vi trošili pare da vam roditelji ostave? Sveta Zavist nova slava kod srbijanaca...

  • Auttrikter

    20:44 // 1. 8. 2023.

    Ima za sve ,fala Bogu, unistena privreda ! I, za tajkune, ministre, uvlakace, kumove, bracu... Pravili ljudi, radili,odvajali iz samodoprinosa, sad ce to, bud zasto, lihvari pokupovati ! Evo i novog zakona, nastavka pljacke naroda Srbije, kad ovakvi kupe firmu i zgrade i zemljiste im daju dzabe !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: