Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:45, 6. 11. 2017.

| Ekonomija

Posao za 250 radnika u fabrici “Trendteksa” u Beloj Palanci

Autor:J. V. Izvor:Južne vesti
Fabrika Trendteks
U fabrici u Beloj Palanci radiće 250 ljudi; Foto: Opština Bela Palanka

Do sada je 150 radnika prošlo obuku za rad u fabrici tekstila Tendtekst koja će, kako kažu u Opštini, uskoro otvoriti pogon u Beloj Palanci. Hala će, kako najavljuju, biti završena do sredine novembra, a u toku je nabavka opreme.

Kada su oglasili konkurs da traže radnike, kako navode iz Opštine Bela Palanka, čak 520 građana poslalo je svoje radne biografije. Svako od prijavljenih će, kažu, proći obuku za rad u fabrici koja proizvodi radne uniforme. Međutim, posao će dobiti njih 250.

Dobro je što ćemo imati mogućnost da kod našeg prvog investitora uposlimo 250 ljudi i zbog toga fabrika tekstilne industrije predstavlja najveći kapitalni projekat u poslednje 2 decenije, ne zbog sredstava uloženih u adaptaciju, već zbog mogućnosti da otvorimo nova radna mesta i uposlimo naše sugrađane – rekao je predsednik Opštine Goran Miljković.

Inače, kompanija postoji od 1996. godine, a osnovana je u Tešnju.

Danas, kako se navodi na njihovom sajtu, grupaciju čine matična firma HMT u Nemačkoj i proizvodni pogoni u Tešnju, Bileći i Trebinju u BiH, kao i proizvodni pogoni u Prijepolju i Gornjem Milanovcu u Srbiji. Kompanija se bavi proizvodnjom radne odeće za evropsko tržište, a izvoze u Nemačku, Švedsku, Dansku, Francusku, Italiju i Poljsku. U 5 proizvodnih pogona, navode, ukupno imaju 2.000 zaposlenih.


Pregovori sa investitorima iz Austrije i Nemačke

Predsednik Opštine Bela Palanka rekao je da će fabrika “Tendtekst” smanjiti nezaposlenost u Opštini, ali i da građani mogu da očekuju i dolazak stranih investitora.

Trenutno pregovaramo i sa investitorima iz Austrije i Nemačke koji su zainteresovani za grinfild investicije, odnosno izgradnju proizvodnih pogona u industrijskoj zoni. Nakon poseta predstavnika kompanija, tokom kojih smo obavili sve informativne razgovore i obišli industrijsku zonu, očekujemo njihove odgovore do kraja meseca – najavljuje Miljković.

Plan je, dodaje, da do kraja 2018. godine bude otvoreno još 500 radnih mesta, a to će, objašnjava, biti glavni pokretač privrednog razvoja Opštine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Овца за шишање

    12:52 // 6. 11. 2017.

    ...
    Иако обећа Домановић-вођа,
    спасиоц наш и светионик,
    остаде само јад, беда и глођа,
    јер не стиже ни ПАНАСОНИК!

    Дан за даном, лето за летом,
    из пропасти безнадежног стања,
    сетићемо се са тугом и сетом
    трагедије лажних обећања!

    • СЕНОВИЋ

      09:55 // 30. 4. 2018.

      Јел је отворише више.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: