Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:50, 28. 7. 2022.

| Ekonomija

Poskupljuje i struja, Vučić kaže - minimalno

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
struja
Nova poskupljenja; Ilustracija; foto: A. K.

Cena struje za domaćinstva i male kupce od 1. septembra poskupeće za 6,5%, potvrdili su iz Agencije za energetiku Srbije. Dok ekonomisti ukazuju da je stvarno poskupljenje 8,5%, jer je novo poskupljenje bez poreza i taksi, predsednik Aleksandar Vučić kaže da je ono - minimalno.

Nova cene struje iznosi bez poreza i taksi 8,144 din/kWh, a počeće po toj ceni da se tarifira od prvog dana septembra, što znači da će građani Srbije to osetiti na računu koji dobiju u oktobru, uoči grejne sezone.

Prosečna cena električne energije za kupce koji imaju pravo na garantovano snabdevanje po regulisanim cenama (domaćinstva i mali kupci), utvrđena na osnovu maksimalno odobrenog prihoda i predviđenih količina električne energije za prodaju kupcima na garantovanom snabdevanju, iznosi bez poreza i taksi 8,144 din/kWh i veća je u odnosu na postojeću prosečnu cenu za 6,5% - saopštili su iz Agencije.

Pre struje poskupeli su i drugi energenti, a prethodno su i iz Fiskalnog saveta govorili da je potrebno poskupljenje struje. O tome je govorila i ministarka Zorana Mihajlović, a sada i predsednik Vučič.

Poskupljenje će biti minimalno, tako da se ne ugrozi standard građana, čak ni onih najsiromašnijih - rekao je Vučić.

Iz Agencije su saopštili da je saglasnost na odluku o novim cenama doneta na sednici 28. jula, a na zahtev Elektroprivrede Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Minimum

    13:18 // 30. 7. 2022.

    Ako AV kaže minimalno onda je tako, kao i za gorivo od 159 din na 215! Još malo pa duplo ali minimalno!!Tražili ste gledajte!

  • Срба

    21:05 // 28. 7. 2022.

    Наравно да није ништа- за њих и њихову децу.
    Чувајте славске свеће, овчице. Требаће од јесенас.

  • Zoki

    19:54 // 28. 7. 2022.

    Poskupeće struja, u isto vreme počinje recesija, a kada usled recesije ne budete mogli da platite struju, e onda će da vam uzmu stan a vas izbace na ulicu.

    • Goran Djordjevic

      11:54 // 29. 7. 2022.

      Zoki, sto si tolko negativan burazerce?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: