Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:46, 11. 2. 2021.

| Ekonomija

Poskupljuju komunalije u Leskovcu, neke i za 50%

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
racun
Pojedine usluge skuplje i 50%; printscreen

Od 1. marta za građane Leskovca sledi poskupljenje cene kanlaziacije i grejanje, dok će veću cenu morati da plaćaju i autoprevoznici koji koriste usluge JP Gradska autobuska stanica, odlućeno je na danas na Gradskom veću, a izmenjen je i cenovnik SRC Dubočica zbog dva nova objekta o kojima će brinuti ovo preduzeće.

Cena kanalizacije do sada je iznosila 11,87 dinara sa PDV-om, dok će od početka marta ta cena biti uvećana za 6 dinara i iznosiće 17,80 dinara. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obrazložio je ovo povećanje time što je u planu da JKP Vodovod u narednom periodu kupi novu savremenu mašinu za čišćenje kanalizacije.

Planirano je da se od građana skupi oko 10 miliona dinara a da JKP Vodovod doda još oko 15 miliona, i da se od tog novca kupi nova mašina za čišćenje kanalizacije - rekao je Cvetanović.

Pored poskupljenja kanalizacije, građani Leskovca moraće skuplje da plaćaju i grejanje JKP Toplana. Vlasnici stambenih objekta će, kako je naveo gradonačelnik Cvetanović zbog poskuplenje cena mazuta, sada morati 6 dinara više da plaćaju grejanje, dok će za vlasnike poslovnih objekata povećanje iznositi oko 4 dinara.

Cena proizvodnje i isporuke toplotne energije za kupce kod kojih ne postoji tehnička mogućnost merenja, a većina građana nema tu mogućnost, do sada je za stambene prostore iznosila oko 77 dinara, a za poslovne oko 96 dinara.

Od 2015. godine u Leskovcu nisu povećavane cene grejanja, a od sezone 2019/2020 JKP Toplana koristi niskosumporni mazut koji je poskupeo. Mesečno povećanje za stan oko 50 m2 će biti oko paklica i po cigareta - objasnio je Cvetanović.

On je zamerio ovom preduzeću to što grad veličine kakav je Leskovac ima malo potrošača gradskog grejanja. Oni koji plaćaju usluge grejanja JKP Toplana, a pritom su domaćinstva koja koriste socijalnu pomoć ili su korisnici uvećanog dodatka za pomoć i negu drugog lica, imaće povlastice.

Pored JKP Toplana, čiji su finansijki problemi po rečima Cvetanovića rešeni, poskupljenja će pretrpeti i autoprevoznici koji koriste usluge JP Gradska autobuska stanica.

Naime prijem i otpremanje autobusa, autoprevoznike je do sada koštalo 118 dinara, a od 1. marta će koštati 150 dinara. Prevoznici sa vanlinijskim i posebnim prvozom ove usluge će plaćati 600 dinara umesto sadašnjih 110 dinara. Poskupljenja za putnike koji koriste autobusku stanicu za sada neće biti.

Još jedno preduzeće koje će pretrpeti izmene u cenama je i SRC Dubočica, koja je dobila dva nova objekta o kojima će se sada starati, a to su avantura park i novoizgrađena hala "Partizan". Bazene, sale, kuglanu, teretanu , avantura park i kao i ostale objekte u okviru SRC Dubočica besplatno će moći da koriste odobe sa invaliditetom, vukovci i studenti sa prosekom preko devet.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • KOSARKA DEVOJKA

    19:03 // 2. 3. 2021.

    Kao privatnik plaćam više vodu od struje Napredno 100%

  • kapitol

    22:52 // 11. 2. 2021.

    Ajmo opštinski botovi: Naš gradonačelnik ovo, naš gradonačelnik ono,žuti lopovi bla bla bla,naš preCednik ovo ono ....

  • Baki

    22:33 // 11. 2. 2021.

    Da li znate da u Beogradu, kada su temperature u minusu, toplane greju 24h., u Leskovcu greju sat vremena duzebi to je sve, ne treba njima poskupljenje, vec je gradonacelniku sve malo pa udri opet po narodu. SRAMOTA

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: