Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:50, 4. 3. 2021.

| Ekonomija

Posle Niša i u Leskovcu se razmišlja o raskidu saradnje sa "Bauvezenom" zbog kašnjenja radova na Trgu

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Radovi na leskovačkom Trgu stoje, Cvetanović lično 2 sata gledao u mešalicu bez radnika; Foto: M. M.

Veliki problem oko Trga predstavlja to što mi praktično ni ne znamo kako izgleda vlasnik Bauvezena, rekao je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i dodao da je još pre dva meseca pokrenuo priču o raskidu ugovora, ali da ga stalno uveravaju da će ova nedelja biti ta u kojoj će radovi krenuti punom parom.

Prvobitno, krajnji rok za završetak Trga u centru Leskovca bio je novembar 2020. godine, međutim ti rokovi su nekoliko puta pomerani, zbog čega se sada, kažu, ozbiljno razmišlja o prekidu saradnje.

Nismo blizu završetku radova. Ako taj krajni rok bude maj mesec, bio bih zadovoljan, ali nisam baš siguran. Gledao sam lično mešalicu koja je dva sata radila, a nijedan radnik nije bio u blizini. Vlasnik te firme koja izvodi radove je nevidljiv, jedini čovek koji ima bar kakve-takve odnose sa njima je direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić. Stalno dobijamo uveravanje da će od ove nedelje krenuti da se radi punom parom, ali ništa od toga, tako da sada već ozbiljno razmišljamo o raskidu saradnje - rekao je Cvetanović.

On je dodao da je jedini razlog zašto je ova firma izabrana na tenderu to što je ona bila jedina koja se ponudila, ali i što je Bauvezen ponudio 13 miliona dinara manju vrednost od procenjene.

Znali smo da to znači da u startu ne mogu da urade taj posao na vreme. Takođe, oni će biti kažnjeni jer im 5% neće biti isplaćeno zbog kašnjenja. Veliki problem predstavlja i to što smo sad došli do završnih radova koji nisu dobro procenjeni i sada za te pare neće niti jedna druga firma da radi - saopštio je Cvetanović.

Podsetimo, izgradnja na leskovačkom Trgu počela je još sredinom novembra 2019. godine i prvobitni plan je bio da Trg bude gotov za 365 dana, zbog čega je Grad Leskovac uzeo i kredit od 180 miliona dinara. Inače, vrednost investicije je 223 miliona dinara. Ista lazarevačka firma Bauvezen kasnila je i sa uređenjem Trga kralja Milana pa je pre nekoliko dana i Grad Niš sa njima raskinuo ugovor.

*Komentari na ovom tekstu su ukinuti nakon što je utvrđeno da je komentarisanje bilo botovski organizovano.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Lično bih dodelio priznanje svim građanima grada Niša za sve ono sto su uspeli da prežive.

Rodoljub Errc Čitalac

Tekst: Do 15. decembra otvorene prijave za najviše priznanje Grada Niša