Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:50, 4. 3. 2021.

| Ekonomija

Posle Niša i u Leskovcu se razmišlja o raskidu saradnje sa "Bauvezenom" zbog kašnjenja radova na Trgu

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Radovi na leskovačkom Trgu stoje, Cvetanović lično 2 sata gledao u mešalicu bez radnika; Foto: M. M.

Veliki problem oko Trga predstavlja to što mi praktično ni ne znamo kako izgleda vlasnik Bauvezena, rekao je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i dodao da je još pre dva meseca pokrenuo priču o raskidu ugovora, ali da ga stalno uveravaju da će ova nedelja biti ta u kojoj će radovi krenuti punom parom.

Prvobitno, krajnji rok za završetak Trga u centru Leskovca bio je novembar 2020. godine, međutim ti rokovi su nekoliko puta pomerani, zbog čega se sada, kažu, ozbiljno razmišlja o prekidu saradnje.

Nismo blizu završetku radova. Ako taj krajni rok bude maj mesec, bio bih zadovoljan, ali nisam baš siguran. Gledao sam lično mešalicu koja je dva sata radila, a nijedan radnik nije bio u blizini. Vlasnik te firme koja izvodi radove je nevidljiv, jedini čovek koji ima bar kakve-takve odnose sa njima je direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić. Stalno dobijamo uveravanje da će od ove nedelje krenuti da se radi punom parom, ali ništa od toga, tako da sada već ozbiljno razmišljamo o raskidu saradnje - rekao je Cvetanović.

On je dodao da je jedini razlog zašto je ova firma izabrana na tenderu to što je ona bila jedina koja se ponudila, ali i što je Bauvezen ponudio 13 miliona dinara manju vrednost od procenjene.

Znali smo da to znači da u startu ne mogu da urade taj posao na vreme. Takođe, oni će biti kažnjeni jer im 5% neće biti isplaćeno zbog kašnjenja. Veliki problem predstavlja i to što smo sad došli do završnih radova koji nisu dobro procenjeni i sada za te pare neće niti jedna druga firma da radi - saopštio je Cvetanović.

Podsetimo, izgradnja na leskovačkom Trgu počela je još sredinom novembra 2019. godine i prvobitni plan je bio da Trg bude gotov za 365 dana, zbog čega je Grad Leskovac uzeo i kredit od 180 miliona dinara. Inače, vrednost investicije je 223 miliona dinara. Ista lazarevačka firma Bauvezen kasnila je i sa uređenjem Trga kralja Milana pa je pre nekoliko dana i Grad Niš sa njima raskinuo ugovor.

*Komentari na ovom tekstu su ukinuti nakon što je utvrđeno da je komentarisanje bilo botovski organizovano.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: