Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:05, 8. 12. 2020.

| Ekonomija

Posle godinu dana bez plate, počela isplata radnicima "Divljane"

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Objekti opet zapušteni
Trenutno boravi 197 migranata; foto: arhiva JV

Deo zaostalih plata isplaćen je radnicima Dečijeg odmarališta "Divljana" saopštavaju na gradskom sajtu, a radnici potvrđuju da je na njihove račune leglo 6 plata i nadaju se da će imenovanjem novog direktora plate biti redovnije. Od marta ove godine u nekada popularnom odmaralištu niških đaka opet borave migranti, a iz grada poručuju da će se nakon završetka migrantske krize, "Divljani" vratiti stara namena.

Radnicima dečijeg odmarališta "Divljana" krajem novembra prošle godine isplačeno je 7 zaostalih plata, a kada su radnici pomislili da je mukama konačno došao kraj, stvari su se opet vratile na stalo. Marta ove godine dugovalo im se 13 plata, a sada je, kako je objavljeno na gradskom sajtu, krenula isplata zaostalih plata od aprila ove godine.

Iz grada obećavaju i isplatu preostalih.

Posle imenovanja Gorana Ćirića za novog direktora Dečjeg odmarališta "Divljana“, počela je isplata zaostalih plata svim radnicima za pet meseci ove godine. Uskoro bi trebalo da budu isplaćene i zaostale zarade za period septembar - decembar 2019. godine za tri radnika koji svoja potraživanja nisu naplatili preko izvršnih sudskih presuda, kao i zaostale zarade svim radnicima za period januar - april 2020. godine - saopštavaju iz grada.

Nekoliko dana nakon obaveštenja iz grada, radnici potvrđuju da su dobili deo zaostalih plata.

Isplaćen je deo, krenula je isplata juče (ponedeljak, 7. decembar). Videćemo za dalje, to nije sve izmireno, nadamo se da će se sve srediti. Svi su dobili po 6 plata - kaže jedan od radnika.

On se nada da će ubuduće, a nakon imenovanja novog direktora, plate biti redovne i da će biti puno bolje.

Obezbeđen je mazut za zimsku sezonu, imamo veći priliv migranta, tu će biti i većih prihoda. Trebalo bi da sve bude bolje sagledano u narednom periodu. Godinu dana smo bili bez plata, a zdravstvene knjižice su overene do kraja godine. Formiran je i novi Upravni odbor, trebalo bi da sve to zaživi i krene - objašnjava radnik.

Od marta ove godine u odmaralištu opet borave migranti, a trenutno je tamo smešteno njih 197.

Sa završetkom migrantske krize, kako kažu u Gradu, "Divljana" bi trebalo da se vrati osnovnoj delatnosti i bude dečije odmaralište.

Podsetimo, oktobra ove godine, treći put za poslednjih godinu dana Grad Niš iz budžetske rezerve pokrio je minus odmarališta "Divljana", a tom odlukom Gradskog veća još 4 miliona dinara je odvojeno za deblokadu računa.

Jula ove godine plaćeno je 12 miliona, novembra prošle godine 15, a sa poslednjem transakcijom cifra za finansiranje izdataka "Divljane" prešla je 30 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ja

    07:38 // 9. 12. 2020.

    Iz krize u krizu, mi samo skupljamo krizne situacije. Birajte migranstska kriza, covid kriza... Ali ne brinite cim ih sve resimo (a nasa zemlja je poznata po uspesnim resenjima) resice se i ovo pitanje. Do tada na ovim zgradama nece ni prozor da ostane ali to je materijal za neku novu krizu.

  • Mara

    05:03 // 9. 12. 2020.

    Super

  • Naissis

    23:06 // 8. 12. 2020.

    Zato nema solidarna pomoć za pojedina javna preduzeća naročito za NAISSUS kaže ako da i 10000 din kasniće plata a treba 43000 da da sramota

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: