Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:05, 14. 4. 2023.

| Ekonomija

Posle samo 3 meseca, u Žitorađi raspisana javna rasprava za rebalans budžeta u 2023. godini

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Rebalans budžeta već posle nakon 3 meseca; Opština Žitorađa; foto: Lj.M.

Već nakon tri meseca, budžet opštine Žitorađa za 2023. godinu imaće prvi rebalans koji će, ukoliko prođe javnu raspravu koja traje do 27. aprila, a nakon toga i bude usvojen od strane odbornika lokalne Skupštine, biti izmenjen na prihodovanoj strani sa projektovanih 545.113.872 dinara na 545.918.000, dok će rashodi porasti sa 538.918.000 na 569.970.406 dinara.

U žitorađskoj Opštini nismo mogli da dobijemo zvanično obrazloženje zašto se radi rebalans jer se predsednik Opštine Ivan Stanojević i njegov zamenik Saša Cekić nisu javljali na telefon i odgovarali na SMS poruke.

Opštinsko Veće opštine Žitorađa poziva sve građane, udruženja, stručnu javnost, kao i druge zainteresovane strane da se upoznaju sa radnim tekstom Nacrta Odluke o prvoj izmeni i dopuni Odluke o budžetu Opštine Žitorađa za 2023. godinu i da daju predloge, sugestije i komentare - piše u obrazloženju odluke o javnoj raspravi.

Predlogom rebalansa, najveći deo novca u kasu organa lokalne vlasti sliće se iz republičke budžetske kase, dok će manji deo, sa 16.000.000 budžet biti popunjen iz donacija.

Od kapitalnih projekata, do kraja godine planirano je da se 2,2 miliona dinara finansira izgradnja kanalizacije u selu Podina, izgradnja kanalizacije u Lukomiru sa 2,8 miliona, kanalizacije u Donjem Crnatovu sa 730.740, ali i nabaku objekta za svlačionice na igralištu u Podini procenjene vrednosti 1.5 miliona dinara, postavljanje ograde na fudbalkom igralištu Rečica čija je vrednost 3 miliona dinara - piše u nacrtu budžeta za javnu raspravu.

Dodaje se da učesnici u javnoj raspravi mogu biti predstavnici organa opštine Žitorađa, građani, udruženja, stručna javnost, kao i druge zainteresovane strane.

Primedbe, predlozi i sugestije na Nacrt Odluke o prvoj izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Žitorađa za 2023.godinu, upućuju se u pisanom obliku Opštinskom veću opštine Žitorađa, na adresu Toplički Heroji br. 53, 18412 Žitorađa ili putem elektronske pošte na adresu [email protected].

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • iggy

    06:39 // 15. 4. 2023.

    će bude li nekad asfalt u donje crnatovo....? (sramooooto opstinsko-drzavna,pokrite uši sram vas bilo....kako li vas nije stid??)

  • Obican gradjanin

    16:20 // 14. 4. 2023.

    Hehehe , mora da se obezbede rashodi iz kojih nesto moze da se strpa u dzepove politicara obzirom da su sva moguca radna mesta vec prodali, unistili sve sto su mogli i nema vise odakle ..a sad jos malo mora da se otme od drzavnog novca… cisto sumnjam da neko od gradjana ili odbornika sme da bude protiv, pita nesto ili iznese misljenje a da za to posle ne dobije batine…

  • Goran

    14:22 // 14. 4. 2023.

    Pa cene rastu mora se izvrši rebalans, to je sve ok, ne sekirajte se opštinari što Vas novinari napadaju. Da ste nam Vi živi i zdravi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: