Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:58, 11. 5. 2017.

| Ekonomija

Potvrđeno: Džunić smenjen, Savić novi direktor Elektrodistribucije Niš

Autor:P. BlagojevićIzvor:Južne vesti
Elektrodistribucija Niš
Smena na čelu Elektrodistribucije; Foto: Arhiva EPS

Nadzorni odbor EPS-a je još 9. maja odlučio da sa čela niške Elektrodistribucije smeni Bobana Džunića i na njegovo mesto postavi Predraga Savića, potvrđeno je Južnim vestima u ovom preduzeću.

Ipak, EPS nije odgovorio na sva pitanja novinara Južnih vesti, pa je još nepoznato zbog čega se desila ova kadrovska promena. U kratkom odgovoru su samo potvrdili informacije koje su Južne vesti juče objavile.

Nadzorni odbor JP EPS u funkciji Skupštine “EPS Distribucije” 9. maja doneo je odluku da imenuje Predraga Savića za direktora ED Niš - piše u odgovoru.

Zasad ostaje i nepoznato da li je i kada Boban Džunić, kako sam tvrdi, zatražio svoju smenu.

Boban Džunić Smenjen ili podneo ostavku? Boban Džunić, foto: Arhiva JVPodsetimo, sam Džunić je juče obavestio medije da je od svojih šefova zatražio da ga smene, jer je, navodno "poverene zadatke koji su bili vezani za pravničku profesiju za koju je stručan, ispunio u dosta kraćem vremenskom periodu nego što je bilo zacrtano".

Moj zadatak je bio da stabilizujemo sistem koji je i do sada bio stabilan, a sada je još pouzdaniji, da sa ljudima sa kojima smo radili na aktima koji je trebalo da se urede, jesmo uspeli u tome u zadatim vremenskim okvirima, a ja bih rekao i pre toga - rekao je juče Džunić.

Ipak, pouzdani izvor Južnih vesti iz same Elektrodistribucije tvrdi da je obaveštenje o njegovoj smeni već bilo stiglo u Niš, te da je Džunić potom odlučio da što pre obavesti medije da je zapravo on taj koji je tražio tu promenu.

Međutim, sam Džunić je juče, naknadno, novinarima saopštio da je on ostavku podneo "još pre 10 dana".


SNS: Smena, ne ostavka

Da je reč o smeni, a ne o ostavci, indirektno je potvrdio i lider niških naprednjaka Zvezdan Milovanović, koji je potvrdio da "postoji dogovor" da Džunića zameni Savić, koji je bio i zamenik direktora Elektrodistribucije.

Zaključili smo da je greška da Distribuciju vode političari, sad će to biti čovek iz kolektiva - kaže Milovanović.

Sam Predrag Savić nije želeo da razgovara sa novinarima. On je juče prepodne poslao poruku: "Ne mogu sada da se javim na telefon. Pozovite me kasnije", ali više nije odgovarao na telefonske pozive i poruke.

Podsetimo, Boban Džunić (SNS) je za direktora Elektrodistribucije postavljen jula 2016. godine, a na tom mestu zamenio je Darka Bulatovića (SNS) koji je prethodno imenovan za gradonačelnika Niša.

On je prethodno bio predsednik Gradske opštine Palilula. Detaljniju biografiju Bobana Džunića možete pogledati u rubrici "Ko je ko?".


Predrag Savić Od inženjera građevine, do direktora Elektrodistribucije; Predrag Savić, foto: Arhiva JVKo je Predrag Savić?

Predrag Savić je diplomirani inženjer građevinarstva za visoku gradnju, a duži niz godina radi u EPS-u.

Od jula 2012. je bio član Gradskog veća, a ostavku je podneo oktobra 2014. godine, da bi postao zamenik direktora niške Elektrodistribucije.

Funkcioner je SNS.

Detaljniju biografiju Predraga Savića možete pogledati u rubrici "Ko je ko?".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zoran

    13:29 // 23. 11. 2021.

    Niška elektro distribucija uvodi već duže vremena novi sistem obrade podataka zbog takve aljkavosti i neažurnosti korisnici stradaju zbog toga šta god da hoćeš da uradišu epsu nemože pod izgovorom sistem ne radi. Sramota i bezobrazluk, opšta anarhija i javašluk. Stidite se šta radite a neradite ništa osim što ptimate debel plate za nerad. Sram vas bilo. Ali sve se vraća i sve se plaća.

  • Koja

    00:41 // 13. 5. 2017.

    Nisam znao da je EPS građevinsko preduzeće.

  • Haralampije

    23:08 // 12. 5. 2017.

    Svanulo je Elektrodistribuciji, samo kad bi Peđa uzeo za savetnicu Adrianu da svane i Paliluli.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: