Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:05, 13. 1. 2023.

| Ekonomija

Potvrđeno "Južnim vestima": "Rajaner" ukida let iz Niša do Bergama, kažu iz komercijalnih razloga

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
Rajaner mart 2020; foto: N. M
Letovi otkazani pre kraja zimske sezone; foto: N. M.

Putnicima koji su već kupili karte za let Niš - Bergamo (Milano) otkazani su svi letovi u februaru i martu, a iz Rajanera su novinarima odgovorili da ukidaju ovu liniju sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" od 23. februara - "iz komercijalnih razloga".

Iako su pre dva dana na zvaničnom sajtu Rajanera mogle su da se kupe karte iz Niša do Milana u zimskoj sezoni, sada ni za mart više nema dostupnih letova.

Putnici su sumnjali da će ova linija biti ukinuta, a prema nezvaničnim informacijama o tome se raspravljalo juče na sastanku Rajanera i Aerodroma Srbije.

Da li je bilo sastanka i šta je dogovoreno - nadležni ne odgovaraju, ali su iz Rajanera odgovorili novinarima Južnih vesti da se ova linija, koja postoji u Nišu od 2016. godine - ukida.

Ova ruta neće saobraćati od 23. februara iz komercijalnih razloga - napisali su iz avio-kompanije.

Nisu međutim odgovorili koji su to komercijalni razlozi, s obzirom na to da putnici koji često lete iz Niša do Milana i nazad tvrde da su avioni uvek puni.

otkazivanje leta Otkazani i letovi za februar; foto: M. P. Da postoji sumnja da su "komercijalni razlozi" zaista uticali da iz Niša više ne može da se leti do Bergama, neki putnici i dalje tvrde, jer im je kompanija upravo 12. januara, kada je navodno trebalo da se odlučuje o ovoj liniji, poslala informacije da su njihovi letovi za koje su već kupili karte za februar i mart otkazani.

Obavešten sam upravo od avio-kompanije da su otkazani moji letovi za februar i mart na ovoj liniji. Ovo je e-mail o otkazivanju mog leta koji sam trebao da imam u februara, ali zbog povratka u martu let je otkazan. Pregovori su koliko vidim završeni "uspešno" za nekoga, samo ne za nas putnike koji smo ovu liniju koristili. Ne znam razloge otkazivanja, ali vas uveravam da letovi na ovoj liniji sigurno nisu bili neisplativi uzimajući u obzir popunjenost kapaciteta - napisao je juče novinarima M.P. jedan od putnika.

I profesoru Dušanu Janićijeviću su letovi otkazani, te kaže da su se obistinile njegove sumnje i nezvanične informacije da se linija ukida, ali i on sumnja u razloge koje kompanija navodi za ovakvu odluku.

Jedan od razloga za ukidanje linije, koji nije zvanično potvrđen, jeste pritisak iz Beograda da uskrate kompaniji Ryanair saradnju u vezi ove linije, budući da odvlači previše putnika sa begradskog aerodroma, odakle redovne letove za Milano ima Airserbia.

Inače, irska kompanija 2019. godine, upravo zbog monopola Air Serbia, kako su sami ocenili, nije uspostavila novu liniju iz Niša do Frankfurta, pa su bili primorani da je prebace u Banja Luku.

Međutim, iz Aerodroma Srbije ćute, ranije su rekli da informacije ima avio-kompanija, a nisu odgovorili ni na dodatna pitanja novinara da otklone sumnje u to šta su razlozi da Niš ostane bez avio-linije do Milana.

Podsetimo, sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" do aerodroma u Bergamu, blizu Milana u Italiji, putnici su leteli od 2016. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jurist

    12:14 // 14. 4. 2023.

    konačno ima domaća platforma koja se bavi ovim poslom jer su strane u 50% prevare ili ne rade posao ili Vam uzmu skoro celu naknadu na ime nekakvih dodatnih troškova.. www.otkazanlet.com ja sam naplatio kašnjenje leta od Wizz Air i veoma sam zadovoljan

  • Spale

    16:06 // 15. 1. 2023.

    Beograde Beograde, u bodljikave žice nek te ograde.

  • 1/10

    15:08 // 15. 1. 2023.

    1. Ne znam sta je relevantno navoditi sta misli putnik i jos jedan koji o ovog segmentu avio biznisa ne zna nista. U celom Nisu ne zna mnogo njih nista o tome, max njih 10 i oko 50 njih u BG-u moze da prica na ovu temu...
    2. U cijem je vlasnistvu bio aerodrom kada je Wizz Air-ova linija za Aindhoven ukinuta?
    3. To da li je avion bio "dupke pun" ili ne nije kraj price i ne mora nista da znaci.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: