Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:32, 10. 10. 2013.

| Ekonomija

Pozitivni signali za bivše radnike EI i Građevinara

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
radnici-gradska-kuca.jpg
Bivši radnici ispred Gradske kuće čekaju odgovor iz Beograda

Nakon sastanka u Beogradu predstavnici Ministarstva privrede obećali su da će Vladi Srbije predložiti mere za isplatu zaostalih zarada radnicima.

Oko 2.500 bivših radnika Elektronske industrije i Građevinara još nije dobilo svoje zaostale zarade iako je i presuda suda u Strazburu bila u njihovu korist.

Raniji pokušaji da se pronađe rešenje nisu urodili plodom i zbog toga je nakon formiranja Ministarstva privrede održan sastanak kojem su prisustvovali predstavnici radnika i pravnik iz Kabineta gradonačelnika Branko Stefanović.

Stefanović kaže da bi u narednih mesec i po dana trebalo očekivati i konkretna rešenja.

radnici Stefanović u razgovoru sa radnicima- Ministarstvo privrede trebalo bi sada da uputi predlog Vladi Srbije i nakon toga, u sadejstvu sa Ministarstvom finansija, trebalo bi da taj posao bude okončan u pravnom smislu i da se sa konkretnim predlogom izađe pred Vladu Srbije - objašnjava Stefanović.

Predstavnica radnika “Građevinara” Violeta Milić kaže da se nakon sastanka prvi put ne oseća kao "građanin drugog reda".

- Nakon sastanka smo prvi put osetili da država misli na građane Niša. 650 radnika “Građevinara” očekuje isplatu zaostalih zarada. Nadamo se da će do Nove godine biti donet Zakon o zaštiti radnika, da se isplate zarade i da se imovina ne prodaje u bescenje - kaže Milić.

Bivši radnik “EI televizije” Žarko Đorđević kaže da je posle sastanka u Beogradu, konačno sve jasno.

- Do sada je bilo podeljenih mišljenja. Međutim, ljudi u Ministarstvu privrede sada su uvažili naše presude, izvršne i pravosnažne. Uvažili su odluku suda iz Strazbura i rekli su da imamo prava na lične dohotke, samo država treba da nađe model to da isplati - priča Đorđević.

Niški radnici potražuju od 22 do 49 plata, a prema podacima Agencije za privatizaciju čak 34 milijarde dinara iznose potraživanja svih bivših radnika društvenih preduzeća u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • slavoljub mitrovic

    21:43 // 2. 12. 2016.

    licni dohodci u pirotu nisu isplacivani tri godine i nakon toga firme propale i prodate privatnicima u bez cenje a radnici vec 10 godina smo na ulici i nemamo nikakva primanja trba drzava da misli i na te radnike koji su ostali bez posla koji smo preko 50 god i da nam daju neki dinar koji smo prijavljeni na biro a sta da radimo sas 30 god radni stas ado penzije nam treba jos mnogo godina i dali ce

  • Nišliski Džeronimo

    15:51 // 13. 10. 2013.

    Gde su naše pare? Kod tajkuna svih pasmina. Šta je tajkun? Pljačkaš. Država (ako je država) mora da konfiskuje tajkunsku lopovinu i da je vrati pravim vlasnicima. Nama građanima. Tu su radničke pare.

  • hedonist

    12:08 // 11. 10. 2013.

    "pozitivni signali"!!! kako ovo nadrealno deluje,za one sa pilecim pamcenjem.nikako da se na tom semaforu upali zeleno svetlo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: