Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:50, 29. 8. 2022.

| Ekonomija

Poziv Piroćancima da se uključe u kreiranje lokalnog budžeta za 2023. godinu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
budžet
Poziv građanima da se uključe u kreiranje budžeta, foto: B. A.

Piroćanci koji žele da učestvuju u kreiranju budžeta za 2023. godinu mogu svoje predloge za izgradnju, uređenje ili unapređenje neke usluge poslati mejlom ili popunjavanjem obrasca u Uslužnom centru do 15. septembra.

Priprema pirotskog budžeta je počela, a iz Odseka za budžet Gradske uprave pozivaju građane da se uključe u njegovo kreiranje i da je to od velikog značaja za društevnu zajednicu jer se tako stvaraju bolji uslovi za život svih njenih članova.

Proces participativnog budžetiranja u Pirotu se sprovodi šestu godinu zaredom, do sada je finansirano 7 projekata, a ove godine je izdvojeno milion dinara.

Jedino što treba da uradite je da date sugestiju šta je po Vama prioritet i potreba za izgradnjom, uređenjem ili unapređenjem neke usluge za narednu godinu. Ne moraju da to budu veliki projekti od strateškog interesa, pažnju mogu zaslužiti i mali projekti i usluge koji će građanima Vaših mesnih zajednica, Vaše ulice, zgrade, naselja poboljšati uslove života, oplemeniti Vaš životni prostor, privući nove stanare ili poboljšati snabdevanje u svim vidovima Vaših potreba - stoji u pozivu.

U razmatranje će se uzimati oni predlozi i projekti koji su u okviru planiranih sredstava budžeta za te namene, koji sadrže okvirni predračun, koji su izvodljivi i imaju najveći stepen spremnosti - postoji urađena projektna dokumentacija i rešeni su svi imovinsko-pravni odnosi.

Predlozi se šalju mejlom na [email protected], na obrascu koji se nalazi na sajtu Grada Pirota, a obrasci se mogu naći i popuniti i u Uslužnom centru Grada Pirota na pultu za informacije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: