Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:00, 5. 2. 2020.

| Ekonomija

Pravoslavna ekonomija iz Rusije stigla u Niš

Autor:A. S, J. A.Izvor:Južne vesti
pravoslavni
Pravoslavni privrednici u poseti Nišu; foto: J. A.

Grupa Rusa iz okoline Sankt Peterburga posetila je Niš, a pored javnih službenika, među njima su i pravoslavni privrednici iz istoimenog saveza, koji objašnjavaju da se od običnih privrednika razlikuju po tome što kroz biznis služe Bogu, pa samim tim i narodu. U Niš su, kažu, došli na poziv gradonačelnika Darka Bulatovića i traže saradnike koji imaju sličnu poslovnu filozofiju.

Delegacija koja je posetila Niš se nada nekoj novoj saradnji iz svih oblasti, širenju, kako su rekli, narodne diplomatije, ali i izgradnji mostova sa lokalnim privrednicima.

U sastavu naše delegacije su i predstavnici Saveza pravoslavnih privrednika koji imaju konkretne razgovore sa niškim privrednicima i ja se nadam da pored poslovne i privredne saradnje da će naša poseta stvoriti inicijativu da stvore slično udruženje i Savez pravoslavnih privrednika - rekao je Vladislav Konstantinovič, predsednik ruskog Saveza.

Navodeći Hram Svetog Save kao simbol dosadašnje saradnje, Konstantinovič nije govorio o konkretnoj saradnji sa niškim privrdnicima. Nada se, kako je rekao, da će privrdnici naći zajednički jezik i uraditi nešto što će moći da ostave iza sebe.

Upravo je taj viši cilj, kako je rekao, nešto što razdvaja pravoslavne privrednike od regularnih privrednika.

Uvek ističemo da u surovom svetu biznisa postoje privrednici kojima je jedini i glavni cilj prihod i zarada. Bez obzira na koji način. Pravoslavni hrišćanin kao privrednik sebe ne vidi samo kao biznismena nego nekoga ko služi Bogu, a samim tim i narodu, pa kada se odlučuje na poslovne korake njegova misao je kako može da doprinese svima baveći se biznisom - pojašnjava Konstantinovič.

Kako je rečeno, oni su u Niš došli na poziv gradonačelnika Darka Bulatovića, a on kaže da su to koraci koje Grad preduzima “u smislu uspostavljanja mostova saradnje”.

Na taj način stvaraju se pretpostavke i preduslovi koji omogućavaju da se kroz dalje razgovore i saradnju, one koja će biti danas, koja će biti sutra, uzvratne poste koja će slediti Rusiji, stvore mogućnosti za realizaciju konkretnih ugovora i pristupa drugim tržištima. Svega onoga što je važno za razvoj Niša - kaže Bulatović.

Ruska delegacija je za sutra popodne najavila izložbu radova poznatih pravoslavnih privrednika iz ove zemlje koja će biti u Gradskoj kući, kao i posetu manastiru Sveti Roman nadomak Aleksinca gde se slavi Sveta Ksenija Peterburška. Tamo će odneti, kako su rekli, ikonu sa njenim likom i deo mošti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • stanko

    10:45 // 6. 2. 2020.

    kad su tolko pravoslavni, zar ne znaju da su pare greh?

  • Dragoslav

    09:51 // 6. 2. 2020.

    Kakav je ovo cirkus? Prvo, to se zove socijalno preduzetništvo, deo profita se odvaja za siromašne. I u svetu je to praksa, od Španije do Kine. I to postoji kod nas, i uređeno je zakonom. Ne razumem čemu ovo, kakva je ovo lakrdija, kakvi pravoslavni biznismeni iz Rusije, šta je ovo u ime Boga?

  • Max Weber

    08:46 // 6. 2. 2020.

    Nikad čuo !?

    Jel ima neki rezultat, neka metoda, neki cilj ...?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: