Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:34, 17. 7. 2015.

| Ekonomija

Pred početak građenja “Novi Niš” reciklira stare zgrade

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
slikaygrada
Ovako bi trebalo da izgledaju nove stambene zgrade; foto: FB strana "NOVI NIS Project"

Cigle i beton preostali nakon rušenja 27 objekata iz kompleksa kasarne “Bubanjski heroji” biće ponovo iskorišćeni za izgradnju “Novog Niša” i popunjavanje rupa na putevima, dok su prozori i vrata donirani Romima za reciklažu.

ciscenje Sav materijal će biti recikliran; foto: FB strana "NOVI NIS Project"Kako kažu iz kompanije “Clean Earth Capital”, koja je za izgradnju velikog stambeno-poslovnog kompleksa “Novi Niš” kupila zemljište kasarne “Bubanjski heroji 2011. godine, do sada ništa nije bačeno, nego se sve reciklira.

Ostatke cigala i betona trenutno prevozimo na novu lokaciju gde će biti 100% reciklirani. Sve cigle će biti ponovo iskorišćene kao posebni detalji šoping centara, dok će beton biti samleven i iskorišćen za popunjavanje rupa na putevima - kažu iz “Novog Niša”.

Preko 1.200 prozorskih okana i vrata je, dodaju, sačuvano nakon rušenja i donirano lokalnim romskim zajednicama za reciklažu i renoviranje.


Čišćenje pred početak izgradnje Faze 1

Nakon velikog čišćenja ostataka srušenih zgrada koje se ovih dana odvija u prostoru nekadašnje kasarne, trebalo bi da se krene sa izgradnjom stambenih objekata, a u drugoj fazi  Nišlije bi trebalo da dobiju poslovne objekte i šoping centar.

Izgled poslovnog kompleksa ćemo prikazati za nekih 6 meseci. Za sada Vam možemo reći da je dizajn šoping centra totalno promenjen u odnosu na onaj koji možete videti na našem zvaničnom videu i da je mnogo unikatniji i relevantniji za Niš - kažu iz ove kompanije.

gradiliste Nakon čišćenja, trebalo bi da počne i izgradnja; foto: NOVI NIS ProjectPodsetimo, kompanija CEC je 2011. godine kupila zemljište kasarne po početnoj ceni od 1,5 miliona evra u novcu i stanovima koji bi trebalo da budu izgrađeni. Osim toga, kako je tada najavio direktor Filip Bej, u planu je bila i izgradnja hotela, šoping mola, univerziteta i stambenih zgrada.

Prema prvobitnim najavama gradonačelnika Perišića, kamen temeljac je trebalo da bude položen na proleće 2013. godine.

To se, međutim, nije desilo pa je Perišić pre nekoliko meseci rekao da je jedan od razloga zbog koga se kasni sa izgradnjom i sporost birokratije koja je stvarala probleme.

Kao novi rok, nakon skoro 4 godine od kupovine zemljišta, direktor Bej je u intervjuu Južnim vestima naveo početak 2015. godine.

"Novi Niš" - official

Model "Novog Niša"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vlada

    12:29 // 19. 7. 2015.

    Kreće izgradnja, čim završe izmeštanje pruge.

  • shaft

    21:05 // 18. 7. 2015.

    Kad bude taj Novi Nis napravljen(i ako ,uopste bude),ovaj stari ce biti najveca kasaba na balkanu,zahvaljujuci gomili nesposobnih politicara i nezasitom Beogradu!

  • Еј бре !

    22:58 // 17. 7. 2015.

    Интересантно да више нико не помиње бар 15 пута нижу цену од тржишне за коју је ова ексклузивна локација продата а што се 50% исплатило само од продаје хангара и материјала, да не говоримо о клаузули у уговору ако се не почне на време !?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: