Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:43, 26. 10. 2017.

| Ekonomija

Predavanje o osnovima preduzetništva za mlade privrednike

Autor:B. Ž.Izvor:Južne vesti
ilustracija biznis
Prilika da preduzetnici nauče nešto; ilustracija: pixabay/lukasbieri

Svi privrednici koji su pokrenuli posao u prethodnih 6 meseci, ali i oni koji planiraju da otvore svoju radnju ili firmu, kako kažu organizatori, mogu da prisustvuju predavanju, na kome će se diskutovati o pravnim i finansijskim procedurama preduzetnika. Radionica “Startuj legalno”, zakazana je za 27. oktobar u EU info pointu u Nišu.

Cilj radionice je da se novopečeni privrednici upoznaju sa pravnim okvirom, poreskim zakonima i administrativnim procedurama, osnovama finansija i izvorima finansiranja, ali i najčešćim greškama u prvim poslovnim koracima, kako bi se stimulisali i obučili da u samom startu posluju u legalnim tokovima.

Radionice se realizuju u okviru projekta „Podrška Vladi Srbije u borbi protiv sive ekonomije“, koji NALED sprovodi uz podršku nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) i deo je podrške u sprovođenju Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije i realizaciji kampanje Godina borbe protiv sive ekonomije - rekli su organizatori.

“Startuj legalno” organizuju “Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj” (NALED) i organizacija ENECA, a predavanje u Nišu trajaće će, kako kažu, od 10 do 18 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miki

    23:40 // 26. 10. 2017.

    Mikro preduzeca treba stimulisati i osloboditi ih bilo kakvih poreskih davanja u prve 2-3 godine. Zasto? Zato sto je to neki prelomni period kada se vidi je li biznis uspesan ili ne. Ljudi ne pokrecu mikro preduzeca jer se plase neizvesnosti, a tu je i drzava sa svojim dugackim rukama koja voli da ih gura duboko...

  • Verko

    22:47 // 26. 10. 2017.

    Voleo bih da pitam te predavače kojim poslom se oni bave, koja je njihova radnja ili firma?

  • Dokle lazi

    19:39 // 26. 10. 2017.

    Privatni biznis bez sto hiljada eura je nemoguce pokrenuti i to bez kupovine bilo kakvih masina i proizvodnje, znaci samo maloprodaja. Naravno tu ide oslobadjanje od poreza prvih nekoliko meseci za pocetnike koji zele baciti novac, pa je tako bolje novac sacuvati ili iskoristiti pametnije od cega manje boli glava i ima manje stete. Sto hiljada da kad se zatvori firma ostane neka kinta za konopce.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: