Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 21. 5. 2021.

| Ekonomija

Predloženo poskupljenje grejanja u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
radijator
Poskupljuje grejanje u Nišu; foto: arhiva JV

Zbog poskupljenja gasa i mazuta, Nadzorni odbor niške Toplane predložio je poskupljenje varijabilnog dela cene grejanja i to za 12,67%. Nova cena će već biti obračunata na računima za april mesec.

Kako piše u obrazloženju Toplane koje je poslato Gradskom veću, cena gasa u aprilu je viša skoro 14%, dok je mazut poskupeo celih 10%.

Zato je i Toplana predložila promenu cene koju plaćaju korisnici.

Izračunata varijabilna tarifa za april 4,89 din/kWh što je za 12,67% više u odnosu na trenutno važeću tarifu od 4,34 din/kWh - piše u obrazloženju.

Preduzeće koje isporučuje toplotnu energiju, prema važećim pravilnicima, ima pravo da promeni cenu varijabilnog dela ukoliko cena energenata poraste za više od 3%, a posebno ako se snizi za 5% i više.

Podsetimo, poslednja poskupljenje cene grejanja bilo je u novembru kad je fiksni deo računa uvećan za 3 dinara po kvadratu.

Cena varijabilnog dela je od tada do ovog poslednjeg poskupljenja više puta snižavana.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    22:26 // 23. 5. 2021.

    Klasicna mafija.
    Formirajmo udruzenje "STOP TOPLANA MAFIJI"
    Prvi i osnovni cilj udruzenja da bude zahtev svih potrosaca grejanja u Nisu za hotno i bezuslovno iskljucenje svih potrosaca.
    Pa onda neka dizu cene.
    To je jedino resenje za ovu mafiju.

  • BATA

    11:21 // 23. 5. 2021.

    Ovako ce uvek dok ne naprave stvarno preduzece.Svakog proleca traze poskupljenje te variabile.Kada se zalis da neke prostorije u stanu nisu adekvatno tople oni dodju kada je suncano da mere temperaturu.Ne ulazu u izolaciju,ustedu energije u posebne instalacije.Placam grejanje i kada nisam kod kuce,kazu da se ne ohlade stanovi ispod,iznad .Samo pisemo a kada je bilo protesta koliko je izaslo?

  • David Štrbac

    14:43 // 22. 5. 2021.

    Poskupljenja su u gradu Nišu u proseku 20% i ne mogu da nahrani sve napredne i nepismene bitange koje su dovedene da primaju platu. Kod daljinskog grejanja cena je tolika ko da kupujete stan ponovo. Svi drugovi koji su se dolazili stranačkih fotelja polako decu zabrinjavajuće u javnom sektoru, jedino nema ko da radi. Napredno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: