Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:10, 17. 9. 2019.

| Ekonomija

Predsednik Opštine Dimitrovgrad najavljuje otvaranje novih fabrika

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Debata na otvorenom u centru grada
Iz Opštine najavljuju nova radna mesta; foto: Lj. F.

Kako bi privukli još investitora, Opština Dimitrovgrad namerava da proširi industrijsku zonu Beleš za još 11 hektara, gde bi investitori gradili svoje fabrike. Do sada je prodato 5 parcela.

Industrijska ili radna zona Beleš od skora je deo Slobodne bescarinske zone Pirot, a prodajom još jedne parcele investitoru iz Bugarske, njeni kapaciteti su popunjeni.

Firma Entoni Dizajn bavi se proizvodnjom nameštaja, a kako kaže predsednik Opštine Vladica Dimitrov, njihova namera je da se u novoj fabrici zaposli isti broj ljudi kao u pogonu u matičnoj državi.

Grade halu od 2.000 metara kvadratnih. U dogledno vreme dostignuće broj radnika koliko imaju u Bugarskoj, a to je oko 90 radnika. Ne znamo još koliko će zaposliti na početku - kaže Dimitrov.

Bugarska firma bavi se projektovanjem, proizvodnjom i ugradnjom nameštaja po meri, a pre njih još 4 parcele su prodate u zoni Beleš.

Oni su poslednji investitori koji su kupili parcelu u radnoj zoni Beleš. Imamo 5 investitora koji imaju rok od 6 meseci da krenu za izgradnjom proizvodnih pogona i još toliko za završetak radova. Jedna parcela ostaje za Opštinu Dimitrovgrad, gde nameravamo izgradnju hale za braunfild investicije koju ćemo iznajmiti potencijalnim investitorima - kaže predsednik Opštine.

Trenutno se radi Plan detaljne regulacije, dodaje Dimitrov, nakon čega će se inustrijska zona proširiti za još 11 hektara.

Sada idemo ka tome da je proširimo u pravcu zapada, gde je sada taj prostor vlasništvo države. Nadam se da ćemo do kraja godine završiti plan, tako da ćemo sledeće godine tražiti da te parcele od oko 11 hektara pređu u naše vlasništo, da bi kasnije krenuli u prodaju parcela - objašnjava Dimitrov.

Podsetimo, kompanije iz Dimitrovgrada ubuduće će poslovati u okviru Slobodne zone Pirot po rešenju Vlade Srbije koja je donela odluku da, nedavno izabrana najbolja Slobodna zona u Evropi, proširi svoje kapacitete na Dimitrovgrad i Babušnicu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naivko naivkovic

    22:48 // 17. 9. 2019.

    Fabrika s 3 radnika a pre 10 god ugusise privatnike s 10 14 radnika....... Ko je ovde lud

  • BugaraSS

    14:34 // 17. 9. 2019.

    Lepo,Bugarska i treba tu da ulaze,kod svojih.

    • Pričaše babe na zadušnicu

      01:18 // 18. 9. 2019.

      Idi kod Perču u kavanu u Smilovci da vidiš dal je okačio srpsku,bugarsku il JUGOSLOVENSKU zastavu!?Usput poorati sa nekolko babe i pitaj gi čije su,dal naše il njihove i nemoj da zaboraviš kad ti kažu da neznaju jer granicata išla gor-dol da gi pitaš od kiga živeju tuj?Pak če vidiš da su starije od kamikat tam!Na ovaj jezik će orate,što ti napisa a toj ti je ŠOPSĆKI a ne Bugarski il Srpski!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: