Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:08, 23. 5. 2016.

| Ekonomija

Predsednik Opštine Medijana - novi v.d. direktor Toplane

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Zoran Stojanović
Privrednik bez dobrih rezultata preuzima jedno od najvećih gradskih preduzeća; Zoran Stojanović, foto: Opština Medijana

Odbor za imenovanje još uvek vladajuće većine u Nišu predložio je aktuelnog predsednika Opštine Medijana Zorana Stojanovića za vršioca dužnosti direktora Gradske toplane.

Nakon što je protiv aktuelnog direktora Gradske toplane Slobodana Maksimovića podignuta optužnica za korupciju, a zakon propisuje da u tom slučaju direktor mora da bude suspendovan, gradske vlasti su predložile da tim bitnim javnim preduzećem do raspisivanja konkursa upravlja vršilac dužnosti direktora.

Predsednik Odbora za imenovanja i šef odborničke grupe SNS Dejan Jovanović kaže da je predsednik Opštine Medijana Zoran Stojanović predložen jer je "čovek koji ima kvalifikacije".

On je u tom poslu oko energetike i izgrađivanja tih postrojenja 20 godina bio pre nego što se upustio u politiku - kaže Jovanović.

Ipak, na konstataciju novinara Južnih vesti da su obe firme koje je Stojanović ranije vodio propale ili u milionskim dugovima, Jovanović je rekao da je presudilo to "što je doveo Opštinu Medijana u red".

Meni su najbitnije reference bile način na koji je on vodio Opštinu Medijana. Ako su uslovi bili takvi, pa su te firme zbog privredno-sistemskih uslova otišle u stečaj ili probleme, ja to ne bih smatrao njegovom krivicom. Ali je prethodne tri godine, otkada je na čelu Opštine Medijana, pokazao da je dobar kao menadžer - kaže Jovanović.

Inače, prema podacima iz Stojanovićeve biografije sa sajta Opštine Medijana, on je 1977. godine diplomirao na Mašinskom fakultetu u Nišu, a da je bio "višegodišnji vrlo uspešan generalni direktor „Termotehnike“ d.o.o. do 2006. godine, a od tada direktor privatnog preduzeća „Mja sistem“ doo Niš".

Prema podacima sa sajta APR, "Termotehnika" je ugašena jula 2011. godine, a preduzeće "Mja sistem" je u poslednje dve godine za koje je objavilo svoje finansijske izveštaje (2010. i 2011), a tokom kojih je na njegovom čelu bio Stojanović, imalo svega 2 zaposlena radnika i minus od 2.5 miliona dinara.


Goricu će privremeno voditi tehnički direktor

Posle nedavne ostavke direktora JKP Gorice Igora Jovanića, Odbor za imenovanja je za v. d. direktora predložio Nenada Mišića, aktuelnog tehničkog direktora tog preduzeća.

Ovaj put smo se opredelili za čoveka iz firme koji zna posao i koji će moći u ovom kratkom periodu da preuzme sve te obaveze koje treba da završi. I normalno, mi sutra na Skupštini Grada donosimo neke važne odluke za Goricu, o dokapitalizaciji i svim tim stvarima, tako da je pred njim veliki posao - rekao je Jovanović.

Odbor za imenovanja Poslednja sednica Odbora za imenovanja u ovom sazivu; Foto: JVObe odluke su donete sa 4 glasa "za", dok dva člana, Dragan Marković iz Levice Srbije i Zoran Pešić iz NPS, nisu glasali.

Odbornici Skupštine Grada će se, između ostalog, na sutrašnjoj hitnoj sednici izjasniti o ovim predlozima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • SESTRA RADMILA

    10:08 // 24. 5. 2016.

    Ubeđena sam da bi Bata-drvar to mnogo bolje obavljao. Toplana ne bi imala problama sa gasom i mazutom, KOD BATE JE TO DŽABE !

  • ToplanaC

    19:32 // 23. 5. 2016.

    Ako bude "uspesan" i u Toplani kao sto je bio, da pocnemo da cepamo drva za iducu zimu!

  • uspesan menadzer?!

    19:28 // 23. 5. 2016.

    Zanima me kako ce izmiriti milionski minus na racunu u svojoj privatnoj firmici sa 2 zaposlena? Drugo, da li je odgovarao bilo kako za propast drzavne firme? Dobar menadzer SIGURNO NIJE! Bice Toplana, izgleda, treca NEsreca...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: