Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:18, 2. 4. 2018.

| Ekonomija

Preduzeće “Rade Končar" zainteresovano za ulaganje u Vranje

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
sasatanak vranje rade končar foto gradska uprava Vranje
Sastanak najavljuje buduću saradnju; foto: Grad Vranje

Firma iz Skoplja zainteresovana je za izgradnju fabrike za proizvodnju i servis aparata za zavarivanje u Vranju, kao i za otvaranje škole za varioce, saopšteno je nakon sastanka predstavnika gradskih vlasti sa direktorima firme.

O mogućim ulaganjima u Vranje razgovarali su zamenik gradonačelnika Nenad Antić i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Tomić sa Georgem Kočurovim i Zoranom Cenevskim, direktorima preduzeća "Rade Končar”.

Kabinet je inicirao sastanak, jer smo došlo do informacija da postoji interesovanje, između ostalog i zbog geografskog položaja grada. Očekujemo pismo o namerama. Neću ništa da prejudiciram, ali planirano je da najpre bude zapošljeno 20 ljudi, a zatim da taj broj kasnije bude znatno veći – kaže za Južne vesti Nenad Antić, zamenik gradonačelnika Vranja.

On naglašava da lokalna samouprava ceni svako novootvoreno radno mesto, ali da je zanimljivo da ovi potencijalni investitori traže mladu radnu snagu, ali i ljude sa iskustvom.

Iz kabineta gradonačelnika saopštavaju da je ovo preduzeće jedno je od najpoznatijih u ovom delu Evrope u proizvodnji opreme i postrojenja za proizvodnju, prenos i distribuciju električne energije, kao i opreme za primenu u području transporta i industrije.

Na sastanku u Vranju razmatrana je i mogućnost za otvaranje odeljenja Instituta za kvalitet, gde bi se izdavale licence i atesti za aparate za zavarivanje.

Grad je otvoren za svaki vid saradnje i ova investicija bi bila vrlo značajna za naše sugrađane. Mogućnost otvaranja škole za obuku varioca je jako važna za naše mlade ljude, jer bi nakon završetka školovanja, mogli odmah da dobiju posao – kaže Antić.

On na kraju kaže da je ovo prvi sastanak i da se očekuje još jedan na kome će biti konkretizovani detalji buduće saradnje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • bata

    14:20 // 2. 4. 2018.

    rade končar iz skoplja ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: