Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:33, 18. 1. 2019.

| Ekonomija

Preduzetnice iz Leskovca dobile novac za razvoj sopstvenog biznisa

Autor:Bojana AntićIzvor:Južne vesti
preduzetnice leskovac
22 preduzetnice dobile novac, foto: B. Antić

Radionice za pravljenje torti i kolača, slanih grickalica, dekorativnih jastuka, kao i kozmetički i frizerski saloni i edakacione radionice za decu, poslovi su koje će ubuduće razvijati leskovačke preduzetnice. Njih 22 danas su potpisale ugovore o finansijskoj podršci, za koju je ukupno 7,6 miliona dinara izdvojeno i iz državnog i iz gradskog budžeta.

Nakon završenih obuka o poslovanju, preduzetnice sa najboljim biznis planovima dobile su i novac koji mogu da ulože u prostor i opremu. Prema rečima 25-godišnje Leskovčanke Isidore Kocić, koja je, kako kaže, završila logopediju, novac će iskorisiti za otvaranje logopedsko-edukativnog centra.

S obzirom na to da ni posle skoro 2 godine nakon završetka studija nisam mogla da nađem posao u struci, odlučila sam da pokrenem nešto svoje. Dobila sam 300.000 dinara i iskoristiću ih za otvaranje centra koji će se baviti procenom, tretmanom i stimulacijom govorno-jezičkog razvoja kod dece i odraslih - kaže Kocićeva.

U početku će, kaže, raditi sama, a kako se i ako se bude razvijao centar u planu ima da zaposli još ljudi.

Diplomirani ekonomista Petra Sokolović, majka petoro dece, kako bi dodatno zaradila, otvorila je radnju za pravljenje torti i kolača.

Već nekoliko godina pravim torte i kolače, te ću novac koji sam dobila iskoristiti za proširenje proizvodnje. Ova sredstva mnogo znače ženama koje su na početku razvoja svog posla, jer ovako lakše omogućavamo bolju finansijsku stabilnost svojim porodicama - kaže Sokolovićeva.

Dodaje i da se sve preduzetnice nadaju da će i ubuduće biti ovakvih projekata, kako bi što više ljudi počelo da radi i "stalo na svoje noge".

Projekat Razvoj inovacionog ženskog preduzetništva u Leskovcu finansirali su Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj i Grad Leskovac.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: