Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:27, 24. 10. 2018.

| Ekonomija

Preduzetnici iz Niša dobili subvencije za zapošljavanje

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
dodela subvencija
Podelili oko 72,7 miliona dinara; foto: gradski sajt

Nešto više od 72,7 miliona dinara dobila su preduzeća i preduzetnici iz Niša, a ovaj novac namenjen je za zapošljavanje onih koji teško nalaze posao. Rezultat ovih subvencija, kako navode na gradskom sajtu, treba da bude posao za 410 nezaposlenih.

Nakon konkursa koji je Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala pre nekoliko meseci, prema informacijama sa gradskog sajta, dodeljeni su ugovori o subvencijama sa preduzetnicima. privrednici subvencije Privrednici dobili novac za zapošljavanje onih koji teže dolaze do posla; foto: gradski sajt

Od 72.727.000 dinara koliko su podelili preduzetnici, dodaju, Grad Niš je učestvovao sa 40 miliona dinara, a ostatak je obezbedila NSZ.

Inače, po programu mera Aktivne politike zapošljavanja predviđenim Lokalnim akcionim planom zapošljavanja Grada Niša za 2018. godinu, 118 korisnika dobilo je subvencije po programu za samozapošljavanje, 168 za otvaranje novih radnih mesta, 30 za sticanje praktičnih znanja i 94 po programu javnih radova - pojašnjavaju.

Cilj ovih subvencija je zapošljavanje i samozapošljavanje nezaposlenih građana, a posebno onih koji su stariji ili zbog nekih drugih razloga teže dolaze do posla.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je rekao da je pre 3 godine Grad za ovakve subvencije iz budžeta izdvajao 5 miliona dinara, a danas 40 miliona, kroz nekoliko različitih programa. Rezultat je, kako kaže, to što danas u Nišu ima nešto više od 25.000 nezaposlenih, a pre nekoliko godina je na evidenciji NSZ bilo 37.000. privrednici Dobili ugovore o subvencionisanju nakon konkursa NSZ; foto: gradski sajt

Istovremeno sa smanjenjem broja nezaposlenih, raste i broj zaposlenih u Nišu, i to put kojim ćemo ići i ubuduće, jer je borba protiv nezaposlenosti jedan od glavnih ciljeva politike i gradskog i državnog rukovodstva na kojoj istrajavamo - rekao je Bulatović.

Podsetimo, kada je otvoren konkurs za dodelu subvencija privrednicima u Nišu, najavljeno je da će građani za samozapošljavanje dobijati od 180.000 do 220.000 dinara, a poslodavci 150.000 dinara po novozaposlenom i 180.000 za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    08:07 // 26. 10. 2018.

    Uslove znamo-clanska knjizica i doniranje sredstava za sns akcije.

  • nažalost nišlija

    18:21 // 25. 10. 2018.

    A to je već višlji nivo za g. Gradonačelnika , tu se već pita Guska kako on kaže tako će i da bude.

  • Smuk

    22:08 // 24. 10. 2018.

    "Po novozaposlenom dobijaju 180.000 dinara ..." tj. 10.000 € !!!
    Pade euro !

    • Digitron

      23:01 // 25. 10. 2018.

      Nece bidne da ti je racunaljka ispravna...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: