Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:50, 26. 4. 2023.

| Ekonomija

Preduzetnicima iz Vranja dodeljeni ugovori za pokretanje proizvodnje i kupovinu opreme

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Preduzetnici Vranje
Svaki preduzetnik dobiće po 300.000 dinara; foto: Grad Vranje

Za razvoj sopstvenog biznisa 10 preduzetnika iz Vranja koji su se odazvali pozivu za dodelu bespovratnih sredstava za sprovođenje inovativnih rešenja u oblasti lokalne politike zapošljavanja, potpisalo je Ugovore o dodeli grantova u vidu opreme i sredstva za rad vrednosti od po 300.000 dinara. Ideja je da se na taj način podstaknu da pokrenu svoju proizvodnju, nabave opremu i razvijaju preduzetnički duh.

Reč je o projektu “Razvoj poslovnih ideja - jednaka šansa za sve” koji je prošle godine pokrenulo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a Vranje je za realizaciju dobilo 46.770 evra, dok preostalih 10.262 evra finansira lokalna samouprava.

U lokalnom akcionom planu Grada Vranja već tri godine postoji mera koja se odnosi na samozapošljavanje, a nama je bio cilj da ljudima koji već imaju zanat i svoju proizvodnju omogućimo da budu vidljivi i da ih podstaknemo da pokrenu svoju proizvodnju, nabave opremu i razvijaju preduzetnički duh - rekao je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

On je naglasio i da je važno da projekat bude održiv i nakon godinu dana, kao i da se poslovne aktivnosti i ideje stalno nadograđuju.

Nakon pokretanja poslovnih aktivnosti, biće sproveden monitoring koji će trajati godinu dana, kao i obuka za preduzetnike.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Срба

    09:19 // 26. 4. 2023.

    Колико свих њих има чланску картицу секте и маше заставицама?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: