Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

01:21, 27. 7. 2012.

Preispituju subvencije za niški aerodrom

490x370_t-t-aerodrom

Gradsko veće Niša formiraće radnu grupu čiji će cilj biti "analiza održivosti" projekta u okviru koga je iz gradske kase za letove sa aerodroma "Konstantin Veliki" izdvojeno nekolio miliona evra, saznaju Južne vesti.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • john john

    07:56 // 27. 7. 2012.

    Bolje bi im bilo da naprave radnu grupu koja će da dovede još kompanije i pokrene aerodrom i da se izbori sa JAT-om za letove iz Niša. Nego što će da se obračunavaju sa političkim protovnicima.

    Tako je i Smiljko počeo. Obećavao izgradnju (kao perišić novu arenu prekjuče ??) a zatim krenuo da se obračunava sa prethodnicima pa nas zakopao za Srbijaturist i hotele.

    Subvencije za aerodrom su odlična stvar. Problem je što su se iz nekog razologa subvencionisali letovi za Forli ??? Potpuna glupost. Umesto za Beč ili Cirih.

    • dragan

      08:42 // 27. 7. 2012.

      Koliko bicmana ima na ovom svetu, Vidim da ih je Nis prepun. Jadni vi.

    • strikla strikla

      15:07 // 1. 8. 2012.

      Boze dragi kakva naivnost !!
      Subvencije su izmisljene za nesto drugo ne za otvaranje gubitnickih preduzeca poput niskog aerodroma ili arene....
      Pokusajem da Nis stavite na kartu vazduhoplovnih centara je samo megalomanija koja ce da vam unisti nesto drugo jer od tog neceg drugog pare moraju da budu oduzete da bi se subvencionisalo ono sto hocete.
      Aerodrom je pozeljan svigde gde postoju PROFIT a on se ostvaruje vecim prilivom kapitala od rashoda.
      SOCIJALIZAM ili KOMUNIZAM je odavno zavrsio svoj zivot u Srbiji i Nisu, sistem u kome se prave planovi i budzet na nivou drzave, sad toga vise nema. Jagodina ima Palmu koji namice drzavne pare, vi ste imali Zivkovica koji je pokrao niske pare i sad velite moze to i dalje ali ne sa jednim Zivkovicem vec sa jedno stotinak ...
      Vlast ce da vam obezbedi aerodrom i kompanije koje ce da lete za Nis ! Nece i kapitalizam ne funkcionise tako vec kao kad vi bacite u vazduh dinar a ono padnu dva !!

  • Zeljko

    10:28 // 27. 7. 2012.

    Avioni za Podgoricu su uglavnom puni i nova vlast NE BI SMELA da ukine bar tu jednu jedinu direktnu liniju iz Nisa. U Podgorici se ne ceka puno i brzo se stize do evropskih gradova. Strasno bi bilo da se ukinu letovi. Treba raditi na dovodjenju novih niskobudzetnih kompanija... I naravno da to ne moze biti lukrativno na pocetku i da grad mora da donira... Ali ako zelimo da ikada budemo konkurenti moramo da imamo aerodrom... Ne treba ni pricu sa Jatom zatvoriti ali Jat nema aviona dovoljno ni za BG aerodrom... U svakom slucaju treba nastaviti bar sa letovima za PG...

    • Andrija

      11:05 // 27. 7. 2012.

      Kako JAT nema avione kada leti naprimer 2 puta dnevno za podgoricu i tivat ,neka makar jedan avion leti iz Nisa za tivat i to ce biti dovoljno .

      Ali najveci problem je to sto postoji niski lobi koji ne dozvoljava da se niski aerodrom razvija !

  • DRAGAN PERIC

    10:54 // 27. 7. 2012.

    Niski aerodrom moze raditi solidno nego nema ko da vodi glavnu rec,za Tivat komotno moze da se leti 3 puta nedeljno i bice putnika,za Svajcarsku 1 nedeljno i tu ce biti putnika i za jos nekolicinu gradova ali to nekom smeta,nece da dovedu ove jeftinije kompanije koje sam cuo da do Beca karta od 20do 30 evra bez taksi itd.nego Jat-u to neodgovara i tako nam ogroman aeridrom prazan,ja neznam sta bi bilo da ga zatvore pa kad u BG magla gde bi uputivali avione haha za Budimpestu pa nazad autobusima za BG,sramota i jos nesto hoce da prave u Kraljevu nesto dali postoji vec nesto pa da se dovrsi neznam ali Car Konstantin nesme da propadne jer je to buducnost NIS-a.

  • Andrija

    09:34 // 27. 7. 2012.

    Znaci Mintenegro airlines nije jos uvek ukinuo letove iz Nisa , posto ste napisali da su donedavno leteli , sto nije tacno !
    Oni i dalje lete ,i nevidim razlog zasto da ne lete kada svi pricaju da su zadovoljni ovom linijom, pa i ja !
    Postavlja se pitanje zasto grad i aerodrom potenciraju uspostavljanje letova za Cirih , kada je to ne moguce ( Svajcarska nije potpisnik otvorenog neba ), zasto nisu u toku leta uspostavili liniju i za Tivat ,kao i zbog cega ne predloze uvodjenje direktne linije iz Nisa za neki drugi grad u Evropi (npr. Pariz)?
    Postovana redakcijo , treba preispitati zbog cega doskorasnji gradski vecnik Boban Mihajlovic , koji je u skupstini JATa, pricao u medijima kako vise nije u JATu i zasto je odbijao da JAT VRATI U NIS ?
    http://www.jat.com/active/sr-latin/home/main_menu/about_us/management_v01/skupstina_ad.html

    • Predrag Blagojevic

      10:15 // 27. 7. 2012.

      Andrija, nigde ne piše da više ne lete, nego da su leteli po ugovoru koji su imali sa Gradom, a koji je istekao pre 6 meseci.
      Prema informacijama dostupnim javnosti, taj ugovor sa crnogorskom avio kompanijom Grad nije produžio.

    • Andrija

      10:51 // 27. 7. 2012.

      " Tako su godinu dana iz Niša za Forli kod Bolonje leteli avioni Vind Džeta i donedavno avioni Montenegroerlajns za Podgoricu. " - vas tekst.
      Kao sto vidite napisali ste donedavno , sto nije istina !

    • Predrag Blagojevic

      10:57 // 27. 7. 2012.

      Pročitaj i rečenicu pre toga - ne piše da više ne lete, nego da su donedavno leteli sa tim subvencijama, a da sada bez njih (ili bar javnost ne zna za subvencije).

    • Andrija

      11:05 // 27. 7. 2012.

      Ok. Upravu ste ! Greska .

  • Milan

    13:02 // 27. 7. 2012.

    Nekoliko puta sam leteo za Podgoricu i uvek je avion bio pun.Nakon sto je ukinut voz za Bar,otkrice da se moze stici do Crne Gore za 40 minuta je neprocenjivo!
    Zato se nadam da ce linija do Podgorice opstati,a sto se tice JATA-a,daleko mu lepa kuca!

    • strikla strikla

      01:11 // 29. 7. 2012.

      Pa kad je avion uvek pun zasto onda nema finansijske dobiti odnosno profita kao konacnog cilja svakog posla?
      Ti bi hteo da letis odnekud a da za to plate svi poreski obveznici u Srbiji!!!
      Nekad je to moglo isto kao sto je moglo da se osnuje i izgradi preduzece za proizvodnju i preradu gvozdja u Smederevu. Danas se vidi jasno koliko je to kostalo ostatak drzave.
      E sad istina je da je nekad bilo potrebe za tom zeljezarom u 16-17 veku kad su se tu topili i lili odlivci za zaprezna kola, fenjere.... ovo danas je sasvim drugo. Livnice su bile i u Zrenjaninu, Kikindi... pa ih vise nema a sto je jos jednije niko vise ni onu zemlju ne obradjuje svi pokusavaju da zarade hleb i bogatstvo posrednistvom i trgovonom.
      Tako i Nis kako ovaj tekst kaze hoce da bude centar vazduhoplovni ali do toga fali mnogo jer jedna ili dve kompanije nemogu da opsluze i plati to sto neki niski megalomani zele i prizeljkuju.

    • Mladen Jovanovic

      00:25 // 2. 8. 2012.

      Ja sam putovao u tri navrata za Podgoricu i nazad. Na jednom letu nas je bilo 30ak i taj let je bio prebacen za Beograd. Druga dva leta su zaista bili krcati. Ako je suditi po ovome, tesko da su letovi Nis-Podgorica nerentabilni. Cesto letim svuda u svetu i popunjenost drugih letova uopste nije nesto bolja od ovoga.

      Nove gradske vlasti ne smeju da dozvole gasenje jedine preostale linije iz Nisa!

  • Bogdan

    11:30 // 27. 7. 2012.

    Samo istine radi, za vreme kada je Smiljko Kostić bio gradonačelnik prevezeno je 104.193 putnika (2005-2008.)a u periodu od 2008.-2011. prevezeno je ukupno 77.378 putnika uz subvenciju koja prelazi 3,5 miliona evra, znači Grad je po svakom putniku platio preko cene karte još oko 45 evra. Kako to da je više putnika prevezeno bez subvencija za vreme "dok je grad bio zatvoren" i "u nazadovanju" nego li za vreme "dok je grad bio otvoren" i "u napredovanju" uz subvencije od preko 3,5 miliona evra ili preko 385 miliona dinara. I na kraju da li su građani Niša odlučili da se ovako potroše njihove pare iz Budžeta?

    • strikla strikla

      15:21 // 1. 8. 2012.

      E Bogdane pa sto ne zavrsi racunicu do kraja.
      Ako je za tri godine prevezeno 104.193 putnika i da je svaka karta kostala 100 Evra to bi mu bilo 10.419.300 Evra pa to podeljeno na tri ispada 3.473.100 Evra !!
      E sad ti meni objasni kako je moguce da niski aerodrom moze da funkcionise rentabilno.
      Kad vec imas podatak koji si izneo sigurno da imas i podata kolike su plate rukovodilaca na niskom aerodromu bez usluznog osoblja, obezbedjenje, opsluga aviona, osoblje koje radi na aerodromu....
      Lopovi otkriju izvor za pljacku i to onda forsiraju jer im je to dobar prihod kao u ovom slucaju.
      Niko se ne bije i otima za neki plastenik gde se paprika gaji jer u plasteniku mora da se radi a ne da se mucka i krade.

  • sasa vasilic

    19:59 // 27. 7. 2012.

    dragi putnici,nema potrebe da bacate leba na pistu,celicna ptica nije gladna i ce da sleti.

    • strikla strikla

      03:18 // 31. 7. 2012.

      Aerodrom u Nišu

      Razglas: - "Dame i gospodo, nemoj si jebete sojke da ripate po avion, neje šrafen nego lepen!"

      Za jos "juznjackih" viceva posluzenje na;

      http://www.kodkicosa.com/s_juznu_prugu.htm

  • john john

    14:41 // 27. 7. 2012.

    @dragan

    jeste, jeste potpuno si upravu

    prosto žalosno i jadno

  • Tasha

    19:46 // 11. 9. 2012.

    Grad apsolutno mora da subvencionira ovu liniju. Bilo bi lepo da su uveli do Tivta u sezoni, ali to i neke druge su za sada samo pusti snovi. Ova jedna linija je nasa jedina veza sa svetom. Izgubimo li i nju, postacemo gori od najobicnije palanke.
    Vi sto kazete da je avion uvek pun - ja sam cesce letela kada je bio prazniji, ali dobro stvar trenutka. Ipak, zamislite da su karte realne, a ne ove umanjene za subvenciju, pa vidite koliko bi malo tek onda ljudi islo.
    Ja sam apsolutno za sve sto je potrebno da se ova linija odrzi, a jednoga dana nadam se jos nekoj ka nekoj evropskoj metropoli. :-)

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: