Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:43, 19. 3. 2024.

| Ekonomija

Preko 16 miliona evra za novu zgradu niškog aerodroma, posao dobili Kinezi

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
aerodrom
Za izgradnju nove zgrade; foto: D. P.

Izgradnja nove terminalne zgrade na niškom aerodromu Konstantin Veliki i uređenje prostora oko nje koštaće preko 16 miliona evra, radiće ih kineska kompanija Šandong Internešnal i trebalo bi da budu završeni do 1. jula, najavljeno je danas u Nišu.

Ugovor o izgradnji internih saobraćajnica i pratećih hidrotehničkih, elektroenegetskih i telekomunikacionih instalacija potpisali su danas u Nišu ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić, v. d. direktora Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković i direktor kineske kompanije Šandong Internešnal Son vu Džun.

Kako je ministar Vesić rekao čitav posao biće gotov do 1. jula pa očekuje da tada iz nove zgrade terminala polete prvi putnici.

U nju je uloženo preko 10 miliona evra. U međuvremenu je naručena oprema koja će stići već u maju, pre ugovorenog roka, i počeće da se montira. Oprema je vredna oko 600 miliona dinara i uređenje svih 80.000 kvadrata, odnosno 54.000 koje se radi, sa pristupnim saobraćajnica koštaće nešto preko 16 miliona evra - rekao je Vesić.

Najavio je ministar i nova ulaganja u aerodrom Konstantin Veliki - produženje piste, novi toranj i uvođenje novih linija.

U planu su radovi na internim saobraćajnica, kanalizaciji i vodovodu, čime će Aerodrom biti povezan na gradsku kolektorsku mrežu i nove zelene površine. Prema rečima v. d. direktora Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković, aerodrom će dobiti i punjače za električna vozila, veći broj parking mesta i novu trafo stanicu.

Da su niški odbornici doneli odluku da aerodrom ustupe državi podsetila je građane gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i ocenila da će rekonstrukcijom aerodroma, biti povećan BDP i standard Nišlija.

Direktor kompanije Šandong Internešnal Son vu Džun rekao je da ta kompanija, uz podršku Vlade godinama radi u Srbiji i da će u Nišu, nakon završetka radova njegove kompanije, infrastruktura i kvalitet putovanja biti poboljšani.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    19:18 // 20. 3. 2024.

    Evropa je na granici razumevanja i vidi prevaru. Nece vise biti ludi da daju pare ili kredite a da idu u džepove kineza, sto su u dilu sa nasim secikesama.

  • Robin Hud

    10:59 // 20. 3. 2024.

    Zar ste ocekivali da onaj ko omogucuje kumovima i ostalim clanovima sekte da se bogate da ne misli i na svoj dzep i svoje familije?

  • Miodrag

    09:19 // 20. 3. 2024.

    Ne znam ko piše govor ovom Mihailu Zdravković ali mogo je bar da uvežba čitanje a ne da sriče...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: