Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:33, 5. 6. 2020.

| Ekonomija

Prijavljivanje za 100 evra do ponoći, novac uplaćen na račune više od 6 miliona građana

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
100 evra
Isplaćivanje se završava 8. juna; foto: flickr.com/Jernej Furman

Rok za prijavljivanje za 100 evra u dinarskoj protivvrednosti pomoći države ističe u ponoć. Ministar finansija Siniša Mali kaže da je sa današnjim danom isplaćeno nešto više od 6 miliona ljudi, a da je preostalo da se novac uplati na još oko 75 hiljada njih.

On podseća da se isplata ove pomoći završava u ponedeljak, 8. juna.

Veoma sam zadovoljan, šest miliona i 200 hiljada ljudi se prijavilo, 4,3 miliona građana putem portala Uprave za trezor ili kol centra, plus 1,9 miliona penzionera i onih koji primaju novčanu socijalnu pomoć - rekao je Mali.

U slučaju eventualnih problema sa prijavom za pomoć države, Mali je istakao da je omogućena prijava reklamacija pozivom kol centra 0800 101 100 ili putem portala Uprave za trezor i naglasio da na reklamacijama radi 30 ljudi.

Podsetimo, ova novčana pomoć je deo paketa mera Vlade Srbije u borbi sa virusom korona, a za ove namene je ukupno izdvojeno 5,1 milijarda evra iz budžeta Srbije. Prijavljivanje onlajn počelo je 13. maja, a dva dana nakon toga omogućena je i prijava telefonom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Savo Ilic

    20:17 // 15. 5. 2021.

    100e

  • Dobrila Ilic

    20:15 // 15. 5. 2021.

    100e

  • Miroslav

    22:13 // 12. 6. 2020.

    Zasto vi iz juznih? Ne pokrenete neko pitanje i pomognete nama koji imamo pravo a nismo dobili taj novac,i da nam iz trezora daju obijasnjenje zasto i zbog cega nismo dobili. Kompletna dokumentacija mi je u redu,a posle prijave kazu da podaci nisu u redu. Namernu rupu u sestemu svalice na izigrane gradjane kojih je podosta. Hvala.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: