Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:25, 25. 8. 2019.

| Ekonomija

Procena uticaja izgradnje budućeg gasovoda od Niša do Dimitrovgrada na javni uvid građanima

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Dostavljene ponude vlasnicima zemljišta
Studiju je moguće pogledati narednih 20 dana; foto: flickr.com/Alistair Hamilton

Građani koji žele da se upoznaju sa studijom o proceni uticaja na životnu sredinu budućeg gasovoda od Niša do Dimitrovgrada, moći će u narednih 20 dana da je pogledaju u gradskim upravama Niša i Pirota i u opštinskim upravama Dimitrovgrada i Bele Palanke.

Trasa gasovoda, za koji je premijerka rekla da će biti izgrađen pre roka, koji inače nije ni poznat javnosti, pratiće Koridor 10, a novi gasovod koji će prolaziti kroz Srbiju, nastavak je gasovoda kojim se Turska snabdeva ovim energentom iz Rusije.

Studiju, koju je podneo nosilac projekta Javno preduzeće Srbijagas, moguće je pogledati i preko sajta Ministarstva zažtite životne sredine, a javna rasprava o gasovodu koji spaja Srbiju i Bugarsku zakazana je za 25. septembar u Pirotu.

Trasa budućeg gasovoda prolaziće kroz Niš, Belu Palanku, Pirot i Dimitrovgrad.

Podsetimo,Gradska uprava Pirot poslala je vlasnicima parcela na trasi budućeg gasovoda ponude Srbijagasa za naknadu štete zbog korišćenja njihovog zemljišta.

Premijerka Srbije najavila je da će se gasovod Niš - Dimitrovgrad graditi pre nego što je isplanirano, a na ponovljenom tenderu za istražne radove na izradi projektne dokumentacije za izradnju gasovoda Niš - Dimitrovgrad ugovor je dobila grupa ponuđača na čelu sa firmom Geoput iz Beograda. Radi se o pripremnim radovima na delu takozvanog “Srpskog toka” koji iz Bugarske uvodi gas u Srbiju preko Dimitrovgrada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • LudiMilojko

    21:53 // 26. 8. 2019.

    I sad pazite tokom 80tih i 90tih smo placali da se napravi taj gasovod.Kucu u Nisu imam pored kuce ispod betona 2 cisterne.Jedan je namenjen za Naftu bio a drugi za gas.Uzimali su nam novac obecavali nikad nista.Sada ovo su uzeli drzava im dozvolila da postave da prodje kroz Srbiju.Kad krene ovo da radi umeso drzava besplatno da svakom prikljucak ima da placamo ponovo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: