Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:42, 23. 12. 2014.

| Ekonomija

Prodat niški Hotel “Park”

Autor:A. S. i P. B.Izvor:Južne vesti
hotel-park223.jpg
Hotel "Park" dobio novog vlasnika; Foto: Arhiva JV

"Raveks group", firma poznatog niškog hotelijera, potpisala je predugovor o kupovini nekada najpopularnijeg državnog hotela u gradu.

Kako je novinarima Južnih vesti potvrđeno u ovom preduzeću dogovor o kupovini je postignut, ali će formalno biti sve okončano narednih meseci.

Predugovorom je definisana kupovina na rate i kompletan posao će biti završen tek krajem naredne godine, ako sve bude kako smo planirali. Naše ambicije su da stvorimo najbolji hotel u regionu, a prioritet je kongresni turizam - kažu u “Raveksu”.

Cena za sada nije poznata, ali je prema podacima sa sajta agencije "ST Nekretnine", gde je ranije bio objavljen oglas za ovaj hotel, njegova vrednost bila procenjena na 1,9 miliona evra.

Hotel "Park" je izgrađen 1937. godine na mestu Bećir-begovog konaka i kraljevog dvora, odmah uz zgradu u kojoj se danas nalaze kancelarije gradonačelnika Niša.


Lepa vest za Niš

Prodaja hotela "Park" je po rečima gradonačelnika Niša Zorana Perišića lepa vest. On smatra da će renoviranje “Parka” doprineti boljoj turističkoj ponudi grada.

Ne bih želeo da remetim nekome poslovne planove, ali ono što znam, trebalo bi da  "Park" postane hotel sa 5 zvezdica i da u njegovom sastavu bude i kongresni centar - rekao je Perišić.

Nekadašnji objekti "Srbija turista", hoteli "Ambasador", "Ozren" i Motel "Nais", kao i plac nedaleko od motela, i dalje su na prodaju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Miomir Serbinson

    18:48 // 13. 3. 2019.

    Хотел Парк је изградио мој деда Милан Стојиљковић и његов брат Коста 1936 год по пројекту познатог београдског архитекте Александра Секулића. Био је у то време највећи и најлуксузнији хотел на југу Србије и данас је заштићено културно добро. Он је после рата национализован и сада у име свих нас поступак реституције води моја рођака Снежана Миленковић.
    Миомир Здравковић
    Шведска

  • Boris Stojiljkovic

    16:03 // 17. 1. 2018.

    A ja sam unuk Koste Stojiljkovica :)

  • Momcilo Stojiljkovic

    13:18 // 19. 9. 2016.

    Probajte me naci preko Facebooka Momcilo Stojilkovic mi je profil ima nas dosta . I dalje zivimo u Srbiji nikada nismo ni isli u Svedsku to je jos jedan drzavni spin kako bi predstavili da legalnih i zakonskih naslednika nema !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: