Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:53, 1. 10. 2021.

| Ekonomija

Prodate sve parcele u dimitrovgradskoj industrijskog zoni, za sada radi samo jedna fabrika

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
dimitrovgrad
Novi investitor kupio parcelu, ali i one prodate nisu u funkciji; foto: Lj. F.

Poslednja od 6 parcela u industrijskoj zoni u Dimitrovgradu je prodata bugarskom investitoru koji tu namerava da otvori proizvodni pogon. Iako je prethodnih 5 parcela prodato pre 2 godine, tamo trenutno radi samo jedna fabrika, pa predsednik Opštine Vladica Dimitrov kaže da postoji mogućnost da se ugovori raskinu i da se parcele daju opet na prodaju zainteresovanim investitorima.

Namera lokalne samouprave, nakon prodaje jedne od parcela bugarskoj firmi Entoni Dizajn, bila je da poslednju parcelu u industrijskoj ili radnoj zoni Beleš sačuvaju za sebe, kako bi ona bila spremna za braunfild investicuju, ali usled, kako objašnjavaju, okolnosti koje su se u međuvremenu dogodile, ona se prodaje kao mesto za grinfild investiciju.

Poslednja parcela je prodata koja je ostala slobodna. Zamislili smo da ta parcela ostane u vlasništvu Opštine kako bi radili halu za braunfild investicije. Nismo dobili pomoć od Ministarstva privrede i zbog nedostatka novca nismo mogli sami da napravimo halu, ali našli smo investitora za kupovinu parcele i izgradnju proizvodnog pogona po našem projektu. Vlasnik se obavezuje da u narednih godinu dana izgradi halu i krene sa proizvodnjom - kaže Dimitrov.

U pitanju je firma iz Bugarske Megainvest holding koja se bavi raznim poslovima - od trgovine, izvoza robe do energetike i putne infrastrukture.

U novoizgrađenoj fabrici u Dimitrovgradu bi, prema najavama, trebalo da se krene sa pečenjem i pakovanjem semenki, pistaća i kikirikija, ali i da u budućnosti prošire posao i zaposle više od petnaestak radnika, koliko za početak najavljuju.

Sada je svih 6 parcela otkupljeno, izgrađena je samo jedna fabrika koja trenutno i radi. Dimitrov najavljuje da je moguće da se ugovori u kupoprodaji raskinu i da se parcele ponovo ponude na prodaju.

Otkupljeno je svih 6 parcela, jedna fabrika je izgrađena i radi Eko raber, druga je u izgradnji, videćemo šta je sa ostalim investitorima. Ukoliko vidimo da ne mogu da rade, aktiviraćemo klauzulu iz ugovora i opet ponuditi parcele na prodaju - kaže Dimitrov.

Podsetimo, proširenje industrijske zone za još 11 hektara najavljeno je 2019. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: