Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:06, 26. 5. 2011.

| Ekonomija

Proizvodnja u "Juri" teče po planu (video)

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti

NIŠ - Rukovodstvo južnokorejske kompanije "Jura" zadovoljno je stepenom proizvodnje u fabrici u Nišu u prva dva meseca rada, izjavio je direktor korporacije Lukas Nam.

U ovoj fabrici trenutno radi 460 Nišlija, planom zapošljavanja do kraja 2011. predviđeno je zapošljavanje ukupno 1.200 radnika a do kraja naredne godine 2.000.

- Za sada je sve dobro. Generalno, na početku ne možemo da očekujemo neku veliku produktivnost ili kvalitet, tako da mi ovo i dalje vidimo kao period treninga. Ali, radnici dobro rade i bolje je iz dana u dan - kaže Nam.

Zaposleni u proizvodnji kažu da su zadovoljni atmosferom u kojoj rade, da posao nije težak a da se za sada od njih traži samo malo truda.

- Mogu da kažem su radnici koji rade na pripremi zadovoljni uslovima rada. Mogu, znači, da idu do WC, da operu ruke. Mogu i da se odmore. Znači po potrebi kad koji radnik ima potrebu da se odmori, nije nikakav problem. Uslovi rada u fabrici su, kao što možete da vidite izuzetno dobri, tako da... Postoje neki negativni komentari, neke negativne kritike na račun rukovodstva, na račun uslova rada u fabrici. Mada, mogu da kažem da su svi izuzetno zadovoljni - kaže lider u sektoru pripreme u fabrici Milan Trifunović.


I "Dajtek" po planu

I izgradnja fabrike italijanskog Dajteka, započeta na startu građevinske sezone, odvija se po planu, kažu nadležni.

- Završeni su pripremni građevinski radovi, a završava se i montaža konstrukcije ovog objekta. Prema planu, ova fabrika će biti završena već na jesen, a u njoj će biti zaposleno 400 radnika - kažu u kabinetu gradonačelnika Niša.

Iz gradske kuće podsećaju da su u radnoj zoni Donje Međurovo krajem prošlog meseca započeli radovi na izgradnji fabrike Šin Von, čiji je osnivač kompanija Jura Eltek. Završetak radova očekuje se do kraja leta, a s jeseni se očekuje i da počne sa proizvodnjom.

U ovoj, drugoj fabrici južnokorejske Jure u Nišu, biće otvoreno tri stotine novih radnih mesta.

Niš, proizvodni pogon "Jura".

Milan Trifunović lider sektora pripreme o uslovima rada u fabrici

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dusan Markovic

    17:52 // 25. 1. 2014.

    bas bih voleo da me neko pozove da radim

  • zorica stojanovic

    12:14 // 19. 2. 2013.

    bas bih volela da i mene neko pozove u juru da radim,kad te sa biroa setkaju kao ne zovu a ipak cujem stalno neko pocinje da radi.

  • zorica stojanovic

    12:10 // 19. 2. 2013.

    bas bih dosla da radim kad bi me neko pozvao !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: