Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:29, 4. 9. 2018.

| Ekonomija

Prokupački budžet - za vlast u suficitu, za opoziciju u deficitu

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
sednica-so-prokuplje-foto-Lj.-M
Vlast i opozicija različito o istom dokumentu; foto: Lj. M.

Izvršenje buđžeta Opštine Prokuplje za prvih 6 meseci ove godine, izazvalo je na današnjoj redovnoj Skupštini opštine Prokuplje polemiku i potpuno suprotno tumačenje brojki odbornika vlasti i opozicije, jer je po prvima ostvaren višak prihoda, dok je za opoziciju ostvaren deficit u pomenutom periodu za oko 100 miliona dinara.

Nejasnoće u izveštaju koji pokriva period od početka godine do 30. juna, izazvala su preneta sredstva od skoro 352 miliona dinara iz 2017. godine za koje vlast tvrdi da su sastavni deo budžeta, te da je ukupan prihod u pomenutom periodu viši od 960 miliona dinara, što je skoro 35 % od planiranog.

Preneta sredstva iz 2017. godine su sastavni deo budžeta i računaju se u prihodovnu stranu – tvrde u lokalnoj samoupravi.

sednica-so-prokuplje-foto2-Lj.-M Suficit ili deficit?; foto: Lj. M.Sa druge strane, Gordana Kostić odbornica opozicione DS, kaže da se iz izveštaja koji je pripremila skupštinska služba, a koji je usvojen na današnjoj sednici, nedvosmisleno vidi da je ostvaren prihod i primanja za prvih 6 meseci oko 608 miliona, a da je na ime rashoda i izdataka potrošeno preko 703 miliona.

Ovo je čisto zamajavanje naroda i pokušaj da se rad ove nesposobne vlasti koju kontroliše Srpska napredna stranka predstavi kao uspešan i pozitivan. Preneta sredstva iz 2017. se ne mogu iskazati kao prihod u 2018. godini i to svako može da vidi. U stvari se radi o pokušaju da građane obmanu nekompetentni ljudi koji su zaposeli odgovorne funkcije zahvaljujući članstvu u SNS i iz dana u dan uništavaju ovaj grad iz koga sve veći broj mladih odlazi trbuhom za kruhom jer ne vidi perspektivu opstanka na ovim prostorima – kaže Kostićeva.

Osvrnuvši se na optužbe pojedinih odbornika SNS da su demokrate katastrofano zadužile i uništile grad za vreme vladavine do 2012. godine, ona naglašava da posle 6 godina apsolutne vlasti naprednjaka niko nema prava da kritikuje i da se poziva na predhodnu vlast, jer bi svi ti „kriminalci iz tog vremena“ koji su kršili zakon, do sada već bili u zatvoru.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Redovni-citalac

    02:31 // 5. 9. 2018.

    Prenet visak sredstava iz prethodne godine nije prihod. Vec su jednom ta sredstva bila prihod, one godine kada su nastala.
    Nemoguce je ista sredstva DVAPUTA prihodovati. Ako si SNS fanatik onda moze.

    Dobijes platu, 35.000. Ne potrosis sve u avgustu nego sa 5.000 udjes u septembar. Ponovo dobijes 35.000. Plata u septembru ti nije povecana na 40.000.

    • Dragisa stojanov

      15:28 // 24. 11. 2018.

      sns okupio kadar za propast

  • jug

    21:17 // 4. 9. 2018.

    Tako se racuna 3+2 = 9 pk carevi. kakvi strucnjaci

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: