Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:08, 19. 3. 2012.

Prokuplje: opomena za "Leoni"

IMG00318-20120319-1338

Potpredsednica Vlade, Verica Kalanović, upozorila rukovodstvo nemačkog "Leonija" u Prokuplju na preniske plate radnika u proizvodnji.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Miša

    15:25 // 19. 3. 2012.

    A posle se čude zašto strani investitori ne dolaze u Srbiju...

    Gospođia potpredsenica ima pravo da ovako nešto kaže samo ukoliko su plate ispod zakonskog minimuma. Ako nisu, ovo je najgrublje mešanje u stvari koje se Vlade ne tiču.

    Bolje neka razmisli kako da smanji državnu administraciju, pa da se smanje nameti preduzetnicima, pa će i radnicima plata biti veća.

  • Mile

    18:10 // 19. 3. 2012.

    Svaka cast sto se barem neko drznuo da se usudi da javno kaze za koje plate rade ljudi u Leoniju. Dos ada je to bilo zabranjeno!

    • Bla-bla

      12:36 // 20. 3. 2012.

      Ma da, usudio se da im kaže onaj ko ih je doveo i omogućio da uzmu tolike pare na račun jadnih građana. Sramota!!! Sve bih ja njih poslala u Leoni da odrade bar jedan mesec, pa da vide kako je.

  • Гарићанин

    14:14 // 20. 3. 2012.

    А што не кажете праву истину да је власник Леонија лично рекао да хоће да помогне Прокупчанима у овим тешким данима, и да је хтео да плата буде 400 е ??? Него је Арсовић преварио човека, рекао му је да ће бити тако кад запосли 1000 радника... Човек запосли лепо људе и направи халу и ту се умеша Чутура и ударе му контру ова двојица, и не дају..

    • Pojate

      13:42 // 21. 3. 2012.

      i ja sam cuo da se neko iz DS-a suprotstavio vecoj plati... Pa i malo je cudno da slicna fabrika u Nishu (Jura) ima plate (radnicke) od skoro 30 iljada a leoni 20. dole Arsa!!

    • john john

      18:07 // 23. 3. 2012.

      A ja sam cuo da su iz SNS-a (ili bese SRS) trazili da se ne povecavaju plate da bi se zategla situacija sto vise.

  • misa

    16:11 // 19. 3. 2012.

    Svaka cast,ovaj URS tacno zna gde da trazi glasove.Sad se rukovodstvo Leonija uplasilo.Dajte molim vas,pa da im se ne isplati da rade u Srbiju,sigurno nebi ni dosli.Ucinili ste Leoniju veliku uslugu,a ne radnicima i gradjanima Prokuplja.

  • Marija Kranj

    19:45 // 19. 3. 2012.

    Na zalost, izjava potpredsednice Vlade Srbije u ovom trenutku ne predstavlja nista drugo nego ocajnicki pokusaj da se srpski narod jos jednom prevari kako bi ukazao poverenje krajnje nesposobnoj i korumpiranoj Vladi, Vladi koja se seti svog naroda samo onda kada ih je potrebno zaokruziti na izborima. Obecanje radnicima o povecanju plata za 20% je odraz licemerstva prema narodu-glasackim masinama, i moze samo da otera investitore iz Srbije jer na ovaj nacin pokazuje nestabilnost i promenu stava u zavisnosti od toga da li se Srbija nalazi u predizbornom ili postizbornom periodu...Sramota...Sada jedino mozemo ocekivati da se Leoni pokupi i vrati tamo i odakle je dosao...

  • tamara sadikovic

    17:38 // 13. 3. 2013.

    imam veliku zelju,i vovle la bi da radim jer mi je potreban posao zavrsila sam za tehnicara drumskog saobracaja i za profesionalnog vozaca sa vozackom c kategorije.trazim vec tri godine pre mesec dana sam predala uu leoni,,i nisam dobila nikakve informacije a skoro su primili vec 400 radnika..molim vas pomognite mi.umapred hvala..

  • Pera Detlic

    14:05 // 21. 3. 2012.

    Naravno da su preniske, tj ponizavajuce. Za taj posao u EU morali bi da plate oko 3000 eura. Ali kada je leoni dolazio ko zna sta su mu rekli. Pretpostavljam da je bilo " Ma mico samo im daj 150 eura i ima da se satru..." ! To tako funkcionise. A sa druge strane, ako bi leoni dao vecu platu onda sta bilo sa nasim cuturama, mandicima i ostalim privatnicima??? Pa i oni bi moralida povecaju, tako se oni slizu sa opstinarima, ovi sa njima .... i opa, eto radnicima na grbacu. A narod gladan pa sta ce..? Ako im je rekla i treba!

  • Milan Prvulovic- Nis

    12:52 // 15. 6. 2012.

    Predao sam CV u Leoni Prokuplje pre nesto vise od mesec dana tacnije pre izbora i do danasnjeg dana niko me nije pozvao za posao. ne mogu nikako da stupim u kontakt sa Firmom Leoni jer se na ovim brojevima telefona niko ne javlja i to na 027 319 100 i 027 319 999. Molim vas pozovite me jer mi je posao veoma potreban i nikako ne mogu da stupim u kontakt sa vama Milan- Nis. HVALA

  • Ivan Vidanovic

    15:27 // 19. 3. 2012.

    E,ako im je rekla.Vewrujem da su se bas uplasili...

    • P.Enees

      07:35 // 20. 3. 2012.

      Samo napred gospodjo Kalanovic, i to da im isplate svu razliku retraktivno !!!

  • N.N. s razlogom

    11:36 // 20. 3. 2012.

    Ma da toliko se rukovodstvo Leonija uplašilo da je 16.3. na zakazanom sastanku s predstavnicima sindikata "Sloga" i "Nezavisnost" toliko bilo smelo da je predstavnicima sindikata rečeno da s njima nema šta da pregovara, totalna drskost i bezobrazluk koja je protivzakonita.

  • pis

    03:05 // 8. 3. 2013.

    probaj na 319154

  • Asivals Civecigob

    19:55 // 20. 3. 2012.

    Pocela predizborna kampanja. Kao serija " Bela Ladja" smo, dok ne prodju izbori.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: