Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:04, 16. 4. 2019.

| Ekonomija

Promocija hrane i pića u fokusu ovogodišnjeg Sajma turizma u Nišu

Autor:T. R.Izvor:Južne vesti
sajam turizma
Na sajmu će biti turističke agencije, turoperatori, turističke organizacije gradova i opština, hotelijeri, predstavnici banjskog i zdravstvenog turizma; foto: V. K.

Priliku da upoznaju sa turističkom ponudom i atraktivnim destinacijama u Srbiji i regionu, kao i da probaju lokalne specijalitete i vina, imaće posetioci 20. Međunarodnog sajma turizma i aktivnog odmora koji će u hali Čair u Nišu niti održan od 18. do 20. aprila.

Na ovogodišnjem Sajmu, kako najavljuje direktor Turističke organizacije Niš (TON) Uroš Parlić, učestvovaće preko 100 učesnika i predstaviće se više od 40 turističkih agencija. sajam Sajam najavili iz Turističke organizacije Niša; foto: T. R.

Ono što je novo je to što ćemo imati dosta izlagača iz Crne Gore, Budve, Bora i Ulcinja kao nove destinacije, kao i aktivni odmor u Srbiji. I ove godine u fokusu je i degustacija hrane i pića lokalnih specijaliteta, ali i stranih - kaže Parlić.

Iz TON-a navode da će program sajma biti šarenolik, te će biti prezentovani sportski programi, poput raftinga, a gost Sajma biće i australijski arheolog-reporter i putopisac Geri Kent koji će snimiti film o Nišu i Caru Konstantinu.

Turističke organizacije su pripremile programe i promocije svojih manifestacija kao što je Roštiljijada u Leskovcu, Dani banice u Beloj Palanci, ali biće predstavljene i niške manifestacije poput Zaštitnici tvrđave - rekla je Milica Filipović iz TON-a.

Poseban deo hale Čair biće namenjen promociji gastronomije, pa će posetioci moći da degustiraju specijalitete koje pripremaju predstavnici Udruženja ugostiteljsko- turističkih poslenika, učenici Ugostiteljske škole, kao i proizvođači zimnice, meda i druge hrane. Niške pekare praviće burek - tradicionalni doručak u Nišu, biće izloženi suveniri i druge rukotvorine, a na štandu će svoje proizvode predstaviti i vinarije i destileri rakije sa juga Srbije.

Radno vreme Sajma biće od 10 do 19 sati, a ulaz je besplatan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Al' ce se razvijemo

    16:00 // 16. 4. 2019.

    Zato nam Evropska komisija ili EU na lokalu pomaze sa 20 miliona eura za razvoj 40 opstina u Srbiji ukljucujuci i turizam.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: