Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:40, 8. 11. 2019.

| Ekonomija

Proradila avio-linija do Malte, do nedelje rasprodaja zimskih letova kompanije "Ryanair"

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
niš malta rajaner
Do Malte direktno; Foto: FB Aerodrom Konstantin Veliki

Od večeras postoji direktna avio-linija iz Niša za Maltu sa Aerodroma “Konstantin Veliki”, a povodom toga kompanija Ryanair do nedelje 10. novembra nudi karte na rasprodaji - od 13 evra za sve “zimske” letove sa niškog aerodroma do Berlina, Bratislave, Milana, Stokholma i Malte.

Dočekan vodenim topovima, nešto posle 19 sati iz niške vazdušne luke poleteo je avion za mediteransko ostrvo sa brojnom srpskom dijasporom. Dva puta nedeljno irska low-cost kompanija Ryanair leteće za Maltu iz Niša.

Nova ruta do Malte će se nastaviti i nakon marta u okviru Ryanair-ovog letnjeg rasporeda za 2020. godinu, tako da će putnici moći da lete do Malte iz Niša sve do oktobra 2020. - navode sa niškog aerodroma.

Ryanair-ov zimski raspored za Niš u 2019. godini nudi ukupno 5 ruta, i to do Berlina, Bratislave, Milana, Malte i Stokholma, a do svake se leti po 2 puta nedeljno.

Ipak, Ryanair od proleća ukida liniju do Stokholma. Liniju do Frankfurta preselili su u Banja Luku i pre prvog leta jer nisu dobili dozvolu za nju, a za sve su okrivili monopol Air Serbia.


Rasprodaja karata do nedelje

Kako bi proslavili početak zimskog reda letenja u Nišu, Olga Pavlonka iz Ryanair-a rekla je da ova low-cost kompanija pušta u prodaju karte na rasprodaji sa cenom već od 12.99 evra, za putovanja od danas pa do kraja januara, koje je moguće kupiti isključivo na sajtu www.ryanair.com do nedelje u ponoć - 10. novembra.

Kako će ove jeftine karte biti rasprodate brzo, putnici bi trebalo što pre da posete www.ryanair.com da ne bi propustili ovu ponudu - rekla je Pavlonka.

Mihajlo Zdravković, direktor Aerodroma Srbije, naveo je da očekuje razvoj saradnje sa Ryanair-om ne samo vezano za Aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu, veći za Aerodrom "Morava" u Kraljevu.

Ponosni smo i na rast koji ostvarujemo zajedničkim snagama asvake godine, i verujemo da će sledeća godina biti još bolja. Ova ruta ima veliki potencijal, tako da pozivamo sve naše putnike da iskoriste letove za Maltu, kao i ka drugim destinacijama uz niske cene koje Ryanair nudi - rekao je Zdravković.

Podsetimo, preduzeće Aerodrom Niš ugašeno je pre nekoliko dana i zvanično, a sedište nove kompanije Aerodromi Srbije je u Nišu. Statistika niškog aerodroma pokazuje rast broja linija u odnosu na oktobar 2018. za 96%, ali kritičari kažu da fale putnici, odnosno da povećanje tog segmenta iznosi samo 44%.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • insajder

    14:29 // 9. 11. 2019.

    I dalje PP ugovori za radnike...

    • Ouzo

      20:56 // 9. 11. 2019.

      ... I dalje imate ,svi,sns knjizice !

  • Mara

    13:42 // 9. 11. 2019.

    Suuuuuuuppppper

  • Proka

    12:22 // 9. 11. 2019.

    Cekamo samo linije za Arktik i Antarktik.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: