Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:51, 4. 6. 2018.

| Ekonomija

Protesti zbog poskupljenja goriva i u gradovima na jugu

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
benzinska pumpa
Cene ne prestaju da rastu od početka godine; foto: arhiva JV

Nezadovoljni jer cena goriva raste iz dana u dan, građani se putem društvenih mreža organizuju širom zemlje, te će u petak 8. juna od 17 sati, kako najavljuju, protestovati i blokirati saobraćaj. Protesti na jugu zemlje zasada najavljeni u Nišu, Vranju, Leskovcu i Vlasotincu.

U grupi na Fejsbuku građani se organizuju i dogovaraju proteste po gradovima.

U Nišu je najavljeno da će okupljanje onih koji su nezadovoljni poskupljenjem goriva biti u naselju Ratko Jović, kod kružnog toka gde se se skreće za aerodrom. Odakle će potom ići još nije dogovoreno, a neke od opcija su da se blokira auto-put kod naplatne rampe Nais. protest Na "Fejsu" se uveliko šeruju pozivi za protest

Najbitnije od svega je da se protest sprovede apsolutno mirno, civilizovano i bez ikakvih stranačkih obeležja - kažu organizatori protesta.

Leskovčani će se u petak u 17 sati okupiti na Širokoj čaršiji, dok će Vlasotinčani protestovati na ulazu u grad, kod NIS pumpe.

U Vranju je okupljanje nezadovoljnih vozača zakazano za 16 sati kod sportske hale, odakle će, kako pišu na Fejsbuk događaju, krenuti na druge lokacije.

Organizatori na društvenim mrežama navode da imaju tri zahteva. Prvi je da se usvoji nova cena goriva koja na svim pumpama ne sme da prelazi 110 dinara za dizel i 120 dinara za bezolovni benzin.

Drugi zahtev je da se ubuduće cene goriva obračunava tako što će se na osnovnu cenu benzina uračunati porez, pa tek onda na oporezovanu cenu benzina da se dodaje akciza koja ne sme da bude više od 50% osnovne cene benzina. Poslednji zahtev građana je da cena plina ne sme da bude veća od polovine cene bezolovnog benzina.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dusan Dojcinovic

    17:53 // 8. 6. 2018.

    Ko da su se rodili u kola, nek idu pesice, ne moz se prodje u ulicu od kolista...a saobracaj je blokiralo sve samo dno Carsije!?

  • Dusan Dojcinovic

    17:50 // 8. 6. 2018.

    Tako je Braco, kod mene su izazvali bes kao prolaznika,i ovo mi mirise na opoziciju i "zute", Socijalne nemire!?

  • hm

    09:02 // 5. 6. 2018.

    Izgleda da je ova najava uzeta ozboljno od strane vladara, cim se "sendvic armija" aktivirala ovde.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: