Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:57, 19. 5. 2015.

| Ekonomija

Protivgradni strelci prete kolektivnim otkazom

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
unnamed.jpg
Republička izdvajanja sa 4.000 smanjena na 2.400 dinara po strelcu

Protivgradni  strelci sa teritorije Leskovca prete otkazom ukoliko im se iz lokalnog budžeta ne obezbede dodatna sredstva od minimum 6.000 dinara po čoveku koji ispaljuje rakete.

Zbog toga je vremenskim nepogodama ugroženo 210.000 hektara obradive površine na teritoriji Leskovca gde postoji 30 protivgradnih stanica koje štite oko 7.000 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Republika Srbija, koja je prethodnih 6 godina za ovaj sezonski posao odvajala 4.000 dinara mesečno po strelcu, platu je ove sezone smanjila na 2.400 dinara. 2 Žika Marinković

U Leskovcu su od 30, formirane 23 protivgradne stanice u kojima radi 46 strelaca. Sedam je ostalo bez zaštite jer su strelci odbili da rade za tako nisku novčanu naknadu. Ako nam lokalna samouprava ne pomogne, svi ćemo dati kolektivni otkaz - upozorava predstavnik leskovačkih strelaca Žika Marinković.

Prošle godine je Grad Leskovac za svoje strelce, nakon dugih i mukotrpnih pregovora, iz budžeta izdvojio dodatnih 6.000 po čoveku i 100 raketa koje bi trebalo da budu ispaljene u ovoj sezoni.


Problemi i u Nišu

Podsetimo, sa sličnim teškoćama suočavaju se i strelci koji, pucajući iz okolnih sela, od grada čuvaju Niš. 

Nakon što su krajem prošle godine, u kojoj i pored urađenog posla nisu dobili ni dinar iz gradskog budžeta, rešili da odustanu od angažovanja, predstavnici Grada su pre nešto više od mesec dana potražili pomoć za rešenje problema od republičkog Sektora za vanredne situacije

Prema rečima Žarka Rankovića, problem je u tome što je budžetom predviđen novac za isplatu honorara, ali, iako to "zvuči prosto neverovatno", nema zakonskog osnova za njegovu isplatu.  

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: