Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:12, 16. 9. 2013.

| Ekonomija

Pruga ostaje u centru Niša

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
pruga23.jpg
Ilustracija

Iako je Protokol o izmeštanju pruge potpisan krajem prošle godine, direktor “Železnica Srbije” Dragoljub Simonović kaže da se od toga odustaje. Grad ćuti.

Prema dokumentu iz decembra 2012. godine, koji su potpisali gradonačelnik Niša Zoran Perišić, tadašnji ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić i šef delegacije EU Vinsan Dežer, izmeštanje pruge iz centra grada trebalo je da počne pre više od 2 meseca.

Međutim, iako su svi rokovi probijeni, ne počinje se sa izmeštanjem, već iz “Železnica Srbije” stižu informacije koje su u suprotnosti sa potpisanim protokolom.

simonovic Dragoljub Simonović, arhivska fotografija, foto: ekapija.rs- Pruga Niš-Prosek treba da ostane u gradu i mi ne podržavamo ideju o izgradnji zaobilaznice - rekao je direktor “Železnica Srbije” Dragoljub Simonović za RTS.

Na zvaničnom sajtu tim povodom objavljeno je da i pored ovakvog stava “Železnica”, Grad "ne želi da ulazi u sukob".

- Namera je da pronađemo zajedničko rešenje koje je moguće realizovati i koje će biti dobro i za građane Niša i za srpsku železnicu - rekao je Perišić.

Podsetimo, prema potpisanom Protokolu sa izmeštanjem pruge trebalo je da se krene juna 2013. godine.

Planirano je da se severna obilaznica, koja bi krenula od stanice Crveni Krst, tačnije od kraka koji vodi ka Zaječaru, uključi na prugu NIš - Dimitrovgrad kod sela Prosek, čime bi se rasteretio centar grada.

“Železnice Srbije” obeležile jubilej

Direktor Simonović je 15. septembra, u danu kada je pre 129 godina puštena prva pruga Niš-Beograd, posetio Niš.

- Prvi voz je pošao prugom Beograd-Niš 1884. godine sa ciljem da poveže dva najveća grada u Srbiji. Na meni je da sada Koridor 10 stavim u funkciju sa brzinom od 120 do 160 kilometara - rekao je Simonović.

On je nakon obilaska glavne Železničke stanice posetio i fabrike “MIN Vagonka” i “MIN Lokomotiva” i naglasio da, bez obzira, da li će biti privatizovane ili ne, ove fabrike moraju da rade.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ovčar iz Bancarevo

    08:01 // 18. 9. 2013.

    Ova vlast priznaje samo silu, zaboravili ste da su ovi sada svi vojvodini učenici koji hrabro čami u haškom kazamatu.On ih je naučio da postoji samo SILA.Zato, ako vam pruga smeta, svi NA PRUGU!!!

  • B

    01:16 // 18. 9. 2013.

    Na ovu temu se dosta raspravljalo, bilo je i raznih emisija po televizijama lokalnim, i uglavnom je bio isti izgovor, nema se para. Mene zanima dali neko uopšte zna koliko bi to moglo da košta.

  • B

    01:12 // 18. 9. 2013.

    Što se tiče izmeštanja te pruge, pa neka i ostane, ali neka bar naprave tu obilaznicu da bar tranzitni teretni saobraćaj ne prolazi kroz centar grada. Ne bi bilo loše i ako bi se pruga denivelisala.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: