Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:50, 19. 2. 2017.

| Ekonomija

Pukovčani dobijaju modernu pijacu iz donacije EU i Švajcarske

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
Doljevac pijaca
Budući izgled pijace; Foto: EU Progress

Moderna, natkrivena pijaca sa 180 tezgi i lokalima, počinje da se gradi u Pukovcu kod Doljevca, na prostoru stare pijace. U naredna tri meseca bi trebalo da bude završeno skoro pola posla.

Završetkom radova na modernizaciji, navode u Opštini Doljevac, kapacitet dosadašnje pijace "Pukovac" će biti značajno povećan, a time i "kapacitet domaćih poljoprivrednika".

pijaca pukovac Budući izgled pijace "Pukovac"; foto: Opština DoljevacIz Evropskog PROGRESS-a, organizacije preko koje je i donirano skoro 90 % novca za ovaj posao, prva faza posla će trajati 3 meseca i do tada će biti izgrađeno skoro pola od planirnih 180 tezgi.

Međutim, nakon završetka druge faze, koja predviđa izgradnju lokala oko pijace se očekuje da će broj od 1.000 sadašnjih pijačnih prodavaca porasti na oko 6.000.

Ova će biti jedna od najsavremenija pijaca na jugu Srbije, a poljoprivredni proizvođači iz ovoga kraja će imati još bolje uslove za rad - rekli su u Opštini Doljevac.

Inače, ova rekonstrukcija pijace razvojnog programa Evropski PROGRES za koji su Evropska unija i Vlada Švajcarske izdvojile 181.400 evra, dok je iz opštinske kase Doljevca izdvojeno 20.400 evra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Малошанац

    21:14 // 8. 3. 2017.

    Зато се значи шушка да општина ( пуковчани ) оће да затвори пијац у Малошиште... А ми се питамо што кад наш пијац није лош, а и пуно нам значи.

    • igor

      12:05 // 30. 5. 2017.

      Sto bi bila ugrozena pijaca "malosiste" ako je ova u pukovac lepsa i nova.to ne odlucuje gde ce seljak da prodaje.knezicani perutanci curlicani i pasi poljanci su uz vas!

  • Roko Prch

    13:11 // 19. 2. 2017.

    Ako je Džuna otvara biće uspešna kao i ona na Delijski vis. Sramota.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: