Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:02, 10. 2. 2015.

RPK: Šverc se ne suzbija na pijaci, nego na granici

490x370-490x370-Granicni-prelaz-Presevo-juzne-vesti.jpg Robu treba kontrolisati na mestima gde nastaje i na granicama gde ulazi u zemlju, kažu u RPK (foto: arhiva JV)

Milijarde evra manje u bužetu, roba nepoznatog porekla i kvaliteta koja nije prošla sanitarne i druge kontrole, nelojalna konkurencija - samo su neke od posledica šverca i sive ekonomije koja prema procenama stručnjaka čini skoro trećinu ekonomije Srbije.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • loši zakoni su jedna strana medalje

    17:21 // 10. 2. 2015.

    izostanak unakrsne kontrole imovine i prihoda carinika, svih inspektora i članova njihovih porodica druga. Dokle god se ne kontrolišu svi kojima je u opisu posla borba protiv kriminala i korupcije...

  • miki

    19:47 // 10. 2. 2015.

    zasto Juzne vesti ne ispitaju ...zasto autobusi dolaze u Beogradsku ulicu,zasto to neko ne proveri ...svasta ce se tu otkriti

  • shaft

    19:48 // 10. 2. 2015.

    Boze,kako su pametni ovi RPK,najzad shvatili gde je problem i izmislise toplu vodu!svi su nosili fermerke iz trsta i soluna,da ne pricamo o kafi,zavesama,cigarama,a krenulo je 70-ih godina 20 veka.

  • Sinovac

    00:28 // 11. 2. 2015.

    Mešaju babe i žabe...Falsifikovane robne marke na pijacama jesu problem za ekonomiju. Orginalna roba donešena iz inostranstva (već plaćen porez tamo)je samo suzbijanje ekstra profita uvozničkog lobija

    • Bratanac

      09:17 // 11. 2. 2015.

      Za robu legalno uvezenu, ne plaća se porez u drugoj državi. Porez i carina se plaćaju našoj državi. Za robu koja je prošvercovana, porez je plaćen tamo, ovde ništa. Da li šverceri tamo školuju decu?

  • Vladimir Lazarevic

    10:03 // 12. 2. 2015.

    Šverc se sprečava zdravom ekonomijom, otvaranjem fabrika, normalnim platama i uslovima za rad. Niko od tih ljudi ne švercuje zato što voli, već je to jedini način da prehrane porodicu..

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: