Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:22, 23. 11. 2023.

| Ekonomija

Račun Hitne pomoći u Nišu u blokadi

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
hitna pomoć niš2
Da li će i na kako to uticati na pacijente - iz Hitne pomoći ćute; ilustracija; foto: JV / Tamara Todorović

Račun niškog Zavoda za urgentnu medicinsku pomoć od juče je zvanično u blokadi za 610.843,46 dinara, po osnovu prinudne naplate zbog pravosnažnih i izvršnih presuda zaposlenih, podaci su Narodne banke Srbije. Da li će i na koji način to uticati na pacijente - iz Hitne pomoći ćute.

Screenshot 2023-11-23 at 10.23.00 foto: PrintscreenIz Sindikalne organizacije niške Hitne pomoći tvrde da je bilo evidentno da će doći do blokade, ali da je ipak bila organizovana proslava i to, kažu, ne za sve.

To nije sprečilo rukovodstvo da organizuje proslavu povodom slave Sv. Kozma i Damjan, u stilu kao da “sutra ne postoji”. Oko 200.000 dinara utrošeno je za ketering i stonu cvetnu dekoraciju koja je ni manje ni više koštala više desetina hiljada dinara. Pri tome nisu svi radnici ZUM-a Niš bili dobrodošli na slavu svoje kuće - navode iz Sindikata.

Radnici iz Sindikata kažu da ove godine nisu dobili ni radnu obuću i odeću i da su pokrenuli inicijativu da makar deci zaposlenih koja imaju do 15 godina pripadne novogodišnji poklon, što je deo Posebnog kolektivnog ugovora.

Nekako bismo i mogli i da prihvatimo da je taj novac otišao na popravku podstanica u gradu, gde borave lekarski timovi i gde se pregledavaju pacijenti, a koje nisu pripremljene za sezonu kiša i snega i gde plafoni prokišnjavaju, zidovi su popucali, a prozori padaju, što predstavlja rizik i za pacijente kao i za zaposlene. Konkretno podstanica u Durlanu se raspada, i ne postoje nikakvi uslovi za pregled pacijenata kao i za boravak lekara - navodi predsednik Sindikalne organizacije Nenad Žikić.

hitna pomoć Vozači kažu da ove godine nisu dobili ni opremu; ilustracija; foto: T. T.Traže i smenu aktuelne direktorke Snežane Radivojević i dodaju da ne žele da budu saučesnici u tome što joj je mandat istekao.

Naša misija je bila da zaštitimo radnike, da im omogućimo bolje uslove za rad, veće plate, da zakoni važe za sve i sve to za dobrobit i pacijenata i zaposlenih. Vodeći se time da je zadovoljan meicinski radnik i zadovoljan pacijent, mesecima unazad pokušavali smo da ukažemo i pomognemo direktorki u rešavanju aktuelnih problema. Apsolutno ništa nije prihvatila, i da iz dana u dan idemo u sve veće probleme - navodi Žikić.

Poručuju i da neće da dozvole da pošteni radnici, koji ne podržavaju kršenje zakona, budu omalovažavani i da zakon mora da se poštuje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • 1234567890

    18:50 // 24. 11. 2023.

    Čemu frka oko jedne institucije koja je u blokadi ? Ima ih na hiljade , zahvaljujući poslušnicima na čelu tih institucija ,"školovanim" preko noći i izvučeni iz šešira njihovog "velikog sveznajućeg maga" ! Cela je , bre , Srbija u blokadi - nevidjenoj od
    1993-4. godine a mi se "mlatimo" oko HP koja je izgubila svaku funkciju osim svojih vozila. A i njih će da upropaste !

  • Dragan Petrovic

    07:32 // 24. 11. 2023.

    Ne mogu da verujem da se ovo dogadja u zemlji ekonomskog tigra...prepustiti zeni poput Gage upravljanje gradom je zlocin,a efekti su vidljivi...grad je unazadila 30 godina...a ko je kriv za blokirani racun,pa neko ko je maltretirao kolege i dobio tuzbu zbog toga,pa neka sada plati.Dokle ce neznalice i bahati da vladaju bez odgovornosti...mogu da zamislim tek kakav je lekar,ne dao Bog da ste

    • Medicinska sestra

      09:48 // 24. 11. 2023.

      Pa kakav ce doktor biti, kad od 2017 godine nije ni prošla pored pacijenta, a kamoli da ga pregleda. Jelte bila je pomoćnica, a sad je direktorka, koće kao ona. More sram da bude gradonačelnicu, em nam uništi grad pa i zdravstvo u njemu sa ovakvom garniturom koju podržava

  • 94

    20:17 // 23. 11. 2023.

    Ma nije bitno, vazno da smo odani Prvorodjenom ! A, Slava, ionako nije vise skup za svecanost i po meri Pravoslavlja ,vec samo, reda radi, da se slikamo i zovemo goste sto su hijerarhijski iznad nas i dodvorimo im se !

    • Ivan

      18:35 // 24. 11. 2023.

      A slike obavezno na insta da vidi nepominjak!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: