Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:55, 18. 7. 2018.

| Ekonomija

Račun “Tržnice” bio u blokadi zbog duga za struju

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
tržnica
Račun odblokirala niška preduzeća, trebalo bi da zaposleni redovno primaju platu; foto: arhiva JV

Niška javna preduzeća Mediana, Naissus i Parking servis hitno su morala da pozajme po 2 miliona dinara Tržnici, kako kaže gradski većnik Igor Vojinović, jer je račun ovog preduzeća bio u blokadi zbog ranijeg duga za struju. Ova hitna pozajmica usvojena je na sednici Gradskog veća prošle nedelje, na koju novinari nisu bili pozvani, a to je bila jedina tačka dnevnog reda.

Većnik zadužen za komunalnu delatnost Vojinović kaže da je na Gradskom veću prošle nedelje preporučeno nadzornim odborima javno-komunalnih preduzeća Mediana, Naissus i Parking servis da "kao solventna preduzeća" odobre pozajmicu u iznosu od ukupno 6 miliona dinara.

Cilj donošenja predloženog Zaključka Gradskog veća Grada Niša je da se omogući finansijska podrška JKP Tržnica Niš, obezbeđivanjem sredstava u iznosu od 6 miliona dinara, radi hitne deblokade računa, kao i obezbeđenja kontinuiteta u obavljanju komunalne delatnosti - pojašnjava Vojinović.

Račun preduzeća koje se bavi upravljanjem, uređivanjem i održavanjem pijaca u Nišu, kako kaže Vojinović, bio je u blokadi zbog ranijih dugovanja prema EPS snabdevanju.

Pozajmicom od drugih niških preduzeća, kojom je račun deblokiran, dodaje, zaposleni će moći redovno da primaju platu.

Izbegnuta je opasnost za pokretanje postupaka za prinudnu naplatu ovih potraživanja u slučaju kašnjenja - kaže većnik.

Tržnica ima rok od 45 dana da vrati pare koje je pozajmila od Mediane, Naissusa i Parking servisa.

Na pitanje kakva je trenutna finansijska situaciju u Tržnici, Vojinović kaže da najpreciznije i najažurnije informacije ima rukovodstvo. Novinari Južnih vesti su uputili pitanja direktoru Goranu Đorđeviću, koji već mesecima ne odgovara na pozive i poruke i nadaju se odgovorima narednih dana.


Odluka doneta na sednici "iza zatvorenih vrata"

Ova hitna pozajmica Tržnici odobrena je, kako piše u dokumentu koji je objavljen na gradskom sajtu, u četvrtak 12. jula na sednici Gradskog veća, ali "iza zatvorenih vrata".

Novinari posle dosta vremena nisu pozvani da prisustvuju sednici Veća, iako je na dnevnom redu bila samo ova tačka.

U Kabinetu gradonačelnika kažu da je reč o "redovnoj sednici", ali nisu odgovorili zbog čega nije bilo poziva za medije ili najave da će se ona održati, kako to obično biva pred svako zasedanje Gradskog veća Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sone

    16:44 // 6. 8. 2018.

    Kako to da Trznica ima toliki dug a svakodnevno ubiru pare od naplate tezgi i trosarine gde su te pare i ko ih uzima pitanje za naprednog direktora ako nisu na racunu onda logicno zavrsavaju po dzepovima ali to je pitanje i za istrazne organe i gradonacelnika diplomiranog pravnika da nam da odgovor kako se kvalifikuje ovo delo ojadjene kase

  • Realan

    19:00 // 19. 7. 2018.

    Pitajte tog zvezdanovog strucnjaka, Direktora Djordjevica sta je bilo sa propalim limunom i gde su pare od istog. A ne da pozajmljuje ovako....

  • Tivat

    22:06 // 18. 7. 2018.

    Blago nama sa ovakvim gradskim vecnikom!Kako inventivna resenja nalazi,sta de bije glavu,naredi da se pare pozajme i tacka!Bas da vidimo dal ce Trznica da vrati,na vreme.Mogu da se kladim da od toga nema nista i bice zanoravljeno!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: