Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:01, 25. 4. 2023.

| Ekonomija

Radi se put u Merdaru koji je Vučić najavio, troškovi sa 60 narasli na 210 miliona dinara

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
put
Počeli radovi na asfaltiranju puta u Merdaru; Foto: D. Z.

U kuršumlijskom selu Merdare u toku su radovi na izradi lokalnog puta Previtica - Merdare - Borovac u dužini od oko 7 kilometara. U pitanju je lokalni put koji povezuje udaljena kuršumlijska sela duž Administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, a koji je Vučić februara obećao meštanima da će im se uraditi o trošku Puteva Srbije.

Interesantno za ovaj put je što je Vučić najpre rekao da će njegova rekonstrukcija koštati 60 miliona, ali je od Zorana Drobnjaka iz Puteva Srbije dobio informaciju da je to stara cena i da je nova skoro pa 4 puta veća, odnosno 210 miliona dinara. Vučić Vučić razgovarao sa meštanima Merdara početkom februara; Foto: Lj. M.

To je put propao, to je cena još iz 2016. godine. Mora da se iskopa, uravnja, izradi bankina. To je stara cena, ima na tom putu dosta posla - pravdao se tada Drobnjak predsedniku.

Za meštane će izgradnja ovog puta značiti lakšu komunikaciju i prohodnost ka Kuršumliji i drugim gradovima u Srbiji, a pored te deonice koja će se asfaltirati, radi se i više kilometara makadama u vidu prilaznih puteva okolnim zaseocima u kojima živi 20-ak porodica.

Početkom marta završena je prva faza ulične rasvete u Merdaru u dužini od 6 kilometara, a očekuju se radovi i ka selu Matarova u dužini od 3 kilometra.

Od obećanja koja su meštani Merdara i tog kraja dobili od Vučića tokom otvaranja Kuršumlijske Banje, očekuju uspostavljanje železničkog saobraćaja na pruzi Niš - Merdare, kao i otvaranja pogona Jumka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleks

    23:38 // 25. 4. 2023.

    Ovako su radili kad je padao Sloba, pa Boris, pa smena Nilolica doso red i na tebe Ave! Drpanje dok jos nije otisao sa vlasti

  • Dragan

    19:32 // 25. 4. 2023.

    Verovatno je sa cetiri trake u oba smera...zbog cega narasli troskovi,zbog ulicne rasvete koju ve raditi oni koji prave jelke od 80.000e---keep light...

  • deki

    18:22 // 25. 4. 2023.

    Narasli troškovi !? Baš čudno cccc
    Mora de se namiri partijski kadar, kumovi, ortaci....
    A ovce slepe.

    • Jedan djukanovic pao a drugi je tek na prvoj trecini svoje vladavine

      19:11 // 25. 4. 2023.

      Cekaj, sad ce pera sns da ti objasni kako je njegov sef posten a mi smo strani placenici jer pitamo zasto sve placamo tri puta skuplje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: