Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:39, 10. 7. 2023.

| Ekonomija

Radnici Džinsija opet ispred fabrike, za sredu najavljuju odlazak kod Cvetanovića

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
359126653_228155200173170_1777175311735593727_n
Nova SMS poruka i obaveštenje da od danas radnici ne moraju na posao; foto: M. M.

Nakon što su informaciju o tome da fabrika ide u likvidaciju dobili SMS porukom, zaposleni u Džinsiju su potvrdu da od danas više ne moraju na posao dobili na isti način, zbog čega su se jutros opet okupli ispred fabrike u nadi da će im neko to i zvanično saopštiti. Pošto su ponovo ostali uskraćeni za razgovor sa Upravom fabrike, rešili su, kako kažu, da se u sredu, 13. jula okupe ispred Kabineta gradonačelnika Gorana Cvetanovića, koji ih je preko sajta Grada pozvao da sutra odu na razgovor za posao sa novim poslodavcem.

Prvo okupljanje radnika i potražnja zaostalih zarada i putnih troškova nije uticalo na to da se iko usmeno obrati radnicima, a u iščekivanju toga juče su od Uprave fabrike dobili novu SMS poruku u kojoj se navodi da više ne moraju na posao. Zbog toga su jutros opet bili ispred fabrike, ali su opet ostali uskrećeni za razgovor.

Juče je opet stigla poruka, pošto nam ističe kolektivni odmor, piše da od danas više ne moramo na posao. Otišli smo opet ispred fabrike, ali baš kao i u četvrtak ništa se nije promenilo. Opet nismo uspeli da razgovaramo - kaže jedan od zaposlenih.

358406382_1262384584414884_1492389338390804072_n Najavljen skup ispred kabineta gradonačelnika; foto: M. M.Dodaje i da je između radnika dogovoreno da sve odgovore potraže i od gradonačelnika Gorana Cvetanovića, te da će se u sredu okupiti ispred njegovog Kabineta.

On želi da nas zbrine, da nas rasporede u druge fabrike. Većina nas to ne želi, a pošto nama niko neće da se zvanično obrati, mislimo da on mora. Zato ćemo u sredu biti ispred njegovog Kabineta, u nadi da ćemo dobiti bar neku informacuju - kaže radnik Džinsija.


Cvetanović poziva radnike da sutra odu na razgovor sa novim investitorom

Da je našao zamenu za Džinsi Cvetanović je već potvrdio, a na sajtu Grada objavljen je i poziv sada već bivšim radnicimma turske kompanije da sutra odu na razgovor za posao sa novim poslodavcem.

Pozivaju se svi zainteresovani radnici kompanije Džinsi da se sutra, 11. 7. 2023. u 11:00 sati, u Centru za stručno usavršavanje jave na intervju sa novim poslodavcem sa kojim Grad vodi pregovore oko preuzimanja objekta Sintetike. Ovaj postupak će obezbediti zapošljavanje zainteresovanih radnika, njihovo angažovanje na istovrsnim poslovima i obavljanje i rad u istom prostoru - stoji na sajtu.

Podsetimo, da turska kompanija koja u Leskovcu posluje od 2011. godine ima velikih problema bilo je jasno još kada je u oktobru prošle godine oglašena prodaja pogona u Radničkom naselju, međutim, problemi se tu nisu završili - radnici su zbog kašnjenja plata obustavili rad, posla je bilo sve manje, zbog čega su poslati na kolektivni odmor.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    07:22 // 21. 7. 2023.

    Ista meta,isto odstojanje...i tako vise od deceniju...naravno,za otpuste su krivi oni bivsi zbog pljackaskih privatizacija...lepo je biti na vlasti,a glumiti opoziciju...pa sretno vam sms radnici,a oni fiatovi odavno odose u zaborav,tako cete i vi,sretan razgovor sa novim investitorom...

  • jovica stojkovic

    11:04 // 11. 7. 2023.

    tako treba,idemo dalje,za nasu decu.?

  • Qgo

    17:43 // 10. 7. 2023.

    Ko je vlasnik tog zemljista i proizvodnih hala? Ako me lepo zamole, uzecu fabriku na poklon (i Dzinsi je tako dobio, zar ne?) i pokrenucu proizvodnju novog brenda.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: