Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:56, 12. 7. 2023.

| Ekonomija

Radnici "Džinsija" na sastanku od Cvetanovića dobili uveravanje da će sve biti u redu, oni mu veruju

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
360077393_825021015417022_4139668048163390149_n
Radnici posle sat vremena na suncu i sastanka sa Cvetanovićem uvereni da će im biti sve isplaćeno; foto: M. M.

Više od sat vremena čekali su radnici Džinsija ispred zgrade Opštine na razgovor sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem koji ih je, kako kažu, uverio da će im biti isplaćene sve zaostale zarade i putni troškovi, kao i da će svi dobiti otpremninu, ali i drugi posao.

Iako su već danima najavljivali da neće popustiti sa zahtevima i da će protestovati sve dok njihovi zahtevi ne budu ispunjeni, radnici Džinsija su posle sat vremena provedenog ispred zgrade Opštine i isto toliko na sastanku sa gradonačelnikom Cvetanovićem uvereni da oni neće biti oštećeni, kao i da će vrlo brzo dobiti drugo zaposlenje.

Da će italijanska fabrika Aunde preuzeti veći deo radnika Cvetanović je najavio prošle nedelje, a isto je ponovio i danas radnicima u sali Skupštine. 360178686_2223082744541659_2934947269652137011_n Radnici popustili; foto: M. M.

Njegova želja je da se što pre dovede novi investitor, takođe obećao je i da će nam Džinsi sve isplatiti. Posle ovoga smo uvereni da će sve biti u redu. Niko neće da ostane oštećen, sve će da se reši. Niko od nas neće da ostane na ulici. Obećano nam je da će sve što nam se duguje da budu isplaćeno u najskorijem roku. Već se rade ugovori oko preuzimanja nove fabrike. Imamo pravo i na otpremninu, ali dok se ne reši naš status ne smemo da prihvatimo drugi posao - rekao je jedan od radnika.

Medijima ulaz u salu Skupštine Grada nije bio dozvoljen, a zvanično saopštenje, po rečima PR-a gradonačelnika, biće postavljeno na sajtu Grada.

Podršku radnicima pre ulaska na razgovor pružili su i odbornici Grupe građana "Za Leskovac zajedno", odakle su još pre nekoliko meseci najavili da će Džinsi napustiti Leskovac.

Podsetimo, da turska kompanija koja u Leskovcu posluje od 2011. godine ima velikih problema bilo je jasno još kada je u oktobru prošle godine oglašena prodaja pogona u Radničkom naselju, međutim, problemi se tu nisu završili - radnici su zbog kašnjenja plata obustavili rad, posla je bilo sve manje, zbog čega su poslati na kolektivni odmor.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija Dj

    15:29 // 13. 7. 2023.

    Lokalna samouprava će pokušati da nađe najbolje moguće rešenje za radnike koji su ostali bez posla.

    • Torpedo

      20:01 // 13. 7. 2023.

      Dzabe botujes, lazno ti se ime naslo na spisku lihvara a ima vas 14 000. Kad dodje stani- pani, Mesko ce vas otkaciti, i mislice na svoju buducnost !

  • Milka

    23:42 // 12. 7. 2023.

    Najbitnije je da se nadje resenje i da niko nece ostati bez posla.

  • Dželi

    22:10 // 12. 7. 2023.

    Dogovor oko novonastalog problema radnika fabrike Džinsi je postignut, svaki radnik biće zbrinut i neće biti oštećen.

    • Hepek

      09:32 // 13. 7. 2023.

      Je l stvarno veruješ u to što pišeš ? Ako ti je neko rekao da pišeš ovako a ti si to uradio treba da te je stid i sramota što se sprdaš sa tudjom mukom . A ako stvarno to misliš onda leka nema .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: