Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:31, 6. 8. 2020.

| Ekonomija

Radnici "Niške mlekare" kažu da od nje ostaje samo magacin, iz "Imleka" da će restruktuirati poslovanje

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Niška mlekara avgust 2020 foto Južne vesti Vanja Keser
U Imleku ne preciziraju šta sve podrazumeva restrukturisanje posla; foto: Vanja Keser

Na tvrdnje radnika će od firme koja je nekada bila ponos grada ostati samo magacin beogradske kompanije i da se posle 63 godine rada Niška mlekara gasi, u Imleku navode da se to neće dogoditi. Kažu da će rekonstruisati način poslovanja, a da Niška mlekara ostaje njihov deo. Radnici prenose da ih je poslodavac obavestio da će od 31. avgusta svi ostati bez posla, a u Imleku da će svi zaposleni imati mogućnost ili da pređu u drugi pogon ili da dobiju otpremninu.

Pre četiri godine Niška mlekara imala je oko 300 zaposlenih, sopstveni vozni park i proizvode izvozila u nekoliko država, kažu radnici. Bila je četvrta mlekara u Srbiji, a kada je 2015. godine Imlek trebalo da je kupi, Komisija za zaštitu konkurencije Republike Srbije ispitivala je da li bi to značilo ograničavanje rada konkurencije. Imlek Niška mlekara Kupovinu Niške mlekare ispitivala Komisija za zaštitu konkurentnosti; foto: Print screen/Imlek.rs

Kupovina je obavljena, a iz Imleka su poručili da im je misija da proizvodnju povećaju, a brend Vedro unaprede.

Bilo je naših proizvoda u svakom velikom trgovinskom lancu u celoj zemlji, imali smo tendere za snadbevanje skoro svih državnih ustanova na jugu naše zemlje, a i šire. Mukotrpno izgrađen brend Vedro - sećaju se radnici.

Niška mlekara avgust 2020 foto Južne vesti Vanja Keser1 Nekada 4. mlekara u Srbije postaje magacin Imleka, kažu radnici; foto: Vanja KeserOd 2016. godine broj radnika u Niškoj mlekari se postepeno smanjivao, nedavno je bez posla ostalo njih tridesetak, pa ih je sada ostalo još toliko, pričaju zaposleni. Da će i oni krajem meseca ostati bez posla kažu da su im najavili poslodavci, jer se ovaj pogon zatvara i od njega će ostati magacin za proizvode Imleka.

U Imleku na pitanje o zatvaranju Niške mlekare odgovaraju konkretno, kažu da neće biti zatvorena i da ostaje deo kompanije. Najavljuju promene u radu.

U skladu sa procesom optimizacije, u Niškoj mlekari će u narednom periodu doći do restruktuiranja načina poslovanja. Shodno tome, promene u Niškoj mlekari će se pre svega sprovoditi u cilju postavljanja dugoročno održivih modela poslovanja Imlek grupe, u okviru koje postoji nekoliko proizvodnih pogona kako u zemlji tako i u regionu - navode u Imleku.

U poslednje četiri godine su, prenose radnici Niške mlekare, zatvoreni distributivni centri u Beogradu, Kragujevcu i Novom Sadu, diskonti, vozni park je prodat, a nema više prerade, samo otkupa. Niška mlekara avgust 2020 foto Južne vesti Vanja Keser2 Pre četiri godine Niška Mlekara imala preko 300 zaposlenih; foto: Vanja Keser

U beogradskoj kompaniji navode da se kod otkupa mleka ništa neće promeniti, a da će radnici na koje se promene poslovanja odnose imati mogućnost “premeštaja na druge Imlekove proizvodne lokacije ili će biti proglašeni viškom zaposlenih uz isplatu pripadajuće otpremnine”.

Inače, i 2017. godine sprekulisalo se o tome da se otpušta većina radnika iz Niške mlekare i da se ona zatvara. Ubrzo nakon toga su, međutim, iz Imleka saopštili da će pogon proširiti i investirati milion evra.

Ceo odgovor Imleka možete pogledati u dokumentu ispod teksta.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Saopštenje "Imleka" o promenama u radu "Niške mlekare" (preuzmi) - 1,194.96 KB
Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mikica Nikolic

    21:10 // 8. 8. 2020.

    Imlek je grobar srbskog sela,to je najgora bagra. Sto posto.

  • Pera

    14:36 // 7. 8. 2020.

    Ma dzaba imleku sve milkhouse ih razbija po svim pitanjima.beogradske proizvode ne kupujem samo nisko i niski okrug

  • Mlekar

    14:34 // 7. 8. 2020.

    Eto sns prodao mlekaru a sad tisina tamo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: