Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:12, 22. 6. 2015.

| Ekonomija

Radnici Poljoprivredne stručne službe započeli štrajk glađu

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
123.jpg
Zaposleni će, kažu, štrajkovati glađu do ispunjenja svih zahteva; foto: JV

Zbog neisplaćenih plata i nepotpisivanja ugovora za 2015. godinu, 16 zaposlenih na čelu sa direktorom Aleksandrom Radulovićem u prokupačkoj Poljoprivrednoj stručnoj službi započelo je u 9 sati štrajk glađu u prostorijama te službe.

Tokom dana se očekuje da ih poseti delegacija iz nadležnog Ministarstva poljoprivrede na čelu sa državnim sekretarom Zoranom Rajićem, a najavljeno je i da će zaposlene podržati još pedesetak poljoprivrednika sa teritorije Prokuplja koji će doći ispred prostorija službe. 2 Neki od radnika nisu primili platu od jula prošle godine; foto: JV

Svi zaposleni očekuju da im se izmire sve zaostale plate, overe zdravstvene knjižice i omogući normalan rad - kaže direktor Aleksandar Radulović.

On dodaje da će zaposleni štrajkovati glađu sve do ispunjenja svih zahteva.

Radulović je naglasio da su u poslednje vreme desetak puta pregovarali u nadležnom ministarstvu i iznosili problem koji imaju, ali da do sada nije učinjen nijedan korak ka rešavanju problema.

Isključen nam je telefon i internet, prete nam iseljavanjem iz prostorija, a imamo samo jedno terensko vozilo kojem ističe registracija. Zaposleni već najmanje 9 meseci rade bez plata, a prete nam da će ugasiti službu - dodaje Radulović.

Marko Joksimović, poljoprivrednik iz sela Jugovac kojeg smo zatekli ispred prostorija Poljoprivredne stručne službe, kaže da ona mnogo znači poljoprivrednicima jer upravo tu dobijaju stručne savete.

Došao sam da mi pomognu da popunim zahtev za povraćaj sredstava jer zaista nisam stručan za to. Biće šteta ako je ugase jer su nam mnogo pomagali - kaže Joksimović.

U ovoj službi, formiranoj pre 5 godina za pomoć poljoprivrednicima iz Topličkog okruga, od 16 zaposlenih, 15 je fakultetski obrazovano i do sada je, zahvaljujući projektima koje su radili, u ovaj kraj stiglo više stotina miliona dinara za razvoj poljoprivrede.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlaja

    08:30 // 8. 7. 2015.

    Ko razume taj zna da je ova služba veoma korisna a za trenutno stanje krivo je političko nadmudrivanje.!

  • PK

    17:17 // 24. 6. 2015.

    Nesto mi STRCI Aca Crnogorav :-) NEMA SVE JE LAKO KAD JE BATA NA PRAVOM MESTU u Bg

  • tt

    21:04 // 23. 6. 2015.

    Jel vidite ko je direktor?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: