Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:32, 2. 6. 2015.

| Ekonomija

Radnici "Prvog maja" traže pomoć Opštine za komunalne dugove

Autor:Marija PenčićIzvor:Južne vesti
1.jpg
Protestna šetnja pirotskim ulicama radnika "Prvog maja"

Štrajkački odbor fabrike „AHA Mura Prvi maj“ iz Pirota i nekoliko stotina radnika protestvovalo je ispred fabrike i Opštine, tražeći pomoć u izmirivanju komunalnih dugovanja radnika koji mesecima ne primaju platu.

Predsednik Opštine Vladan Vasić primio je predstavnike štrajkačkog odbora i rekao da će "odluka o mogućoj pomoći biti doneta na osnovu spiskova najugroženijih radnika koji su 8 meseci bez plate, odnosno samohranih roditelja i bračnih partnera koji rade u ovoj fabrici".

Štrajkači prikupljaju dokaze za lošu privatizaciju, nakon čega će podneti i krivične prijave protiv menadžmenta kompanije, a po preporuci Ministarstva privrede. 2

Prema rečima Novice Andejeva, predstavnika štrajkačkog odbora, u Ministarstvu su im na sastanku preporučili da krivične prijave podnesu Policijskoj upravi u Pirotu, kako bi proces bio efikasniji.

U Ministarstvu su bili zapanjeni podacima koje smo izneli o teškom stanju radnika i fabrike i ispostavilo se da ih menadžment nije blagovremeno obaveštavao o tome. Zato smo odlučili da postupimo po njihovoj preporuci i podnesemo krivične prijave - rekao je Andrejev.

Inače, u pirotskoj fabrici je zapošljeno oko 1.300 radnika, a pre nekoliko dana u „AHA Mura Prvi maj“ pokrenut je predstečajni postupak, dok će konačna odluka o stečaju biti doneta na ročištu 25. juna u Privrednom sudu u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: