Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:41, 1. 11. 2013.

| Ekonomija

Radnici blokirali ulaz "ŠIK Kopanika"

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
DSCF0891.jpg
„Simpo ŠIK“ duguje oko 23 miliona dinara „ŠIK Kopaoniku“

Nezadovoljni radnici „ŠIK Kopaonik“ ponovo su jutros blokirali ulaznu kapiju fabrike zahtevajući da se isplate zaostale plate i reguliše zdravstveno osiguranje za 102 radnika ovog državnog preduzeća.

Zaposleni u Upravi nisu ušli u fabriku, a nezadovoljni radnici koji blokiraju ulaznu kapiju ne dozvoljavaju izlaz kamiona sa robom iz pogona „Simpo ŠIK“.

- Agonija radnika ŠIK Kopaonik mora da se prekine. Plate nismo primili već pet meseci i radnici bukvalno nemaju od čega da žive. Mi zahtevamo da nam „Simpo ŠIK“ koji je zakupio naše pogone isplati bar deo duga i da na taj način radnici mogu da prežive -  kaže predsednik sindikata radnika „ŠIK Kopaonika“ Dragoslav Jevremović.

On naglašava da novac traže od „Simpo ŠIK“ jer je sudski veštak još pre dva meseca utvrdio da „Simpo ŠIK“ duguje oko 23 miliona dinara „ŠIK Kopaoniku“.

Podsetimo, krajem jula ove godine oko 200 radnika kuršumlijske fabrike takođe je blokiralo ulaze, obustavilo proivodnju i stupilo u štrajk tražeći isplatu junske plate koja im je isplaćena nakon deblokade računa zbog neuplaćenih doprinosa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kuna, Lasica. Gavran

    23:38 // 1. 11. 2013.

    Pa dobro bre zemljaci imate tako sposobne politicare zar vi bas nista ne mozete da ukradete? Daj ugledajte se malo na lidere.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: