Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:59, 9. 4. 2020.

| Ekonomija

Radnici niške "Jure" opet u štrajku ispred fabrike, mali broj radi [video]

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti

Protest ispred "Jure"; Autor: Čitalac

Grupa radnika koja je došla da odradi prvu smenu ostala je opet ispred kapija niške Jure. Iako ih je na vratima sačekala ponuda u vidu bonusa za rad u doba korona virusa, većina je ostala ispred, a najavljuju da će se okupiti i sutra, jer traže bolje i bezbednije uslove rada. Oni koji su unutra kažu da su na radnim mestima koja su izolovana i bezbedna.

Okupljenima se obratio jedan od zaposlenih i pozvao ih da ne nasedaju na priče menadžera i lidera.

Neplaćeno odsustvo ne postoji. Ne može neplaćeno da bude i nije po zakonu uopšte. Imamo obezbeđene advokate, imamo pravnu zaštitu. Ako se nekom nešto desi pišemo tužbu i idemo na sud. Ako hoće može menadžer da izađe da nam se obrati, a ne da stojimo ovde kao ovce - rekao je govornik.

Ostaće ispred hale, kako kažu, do ispunjenja zahteva.

Mi hoćemo da radimo, ali hoćemo bolje uslove. Svi znamo kakvi su uslovi. Radimo jedna preko drugog - rekli su zaposleni.

Prema nezvaničnim informacijama u hali je od jutros četrdesetak zaposlenih, a oni su na radnim mestima za koja su epidemiolozi rekli da su bezbedna jer su inače bila izolovana.

Radnike je jutros na kapiji dočekalo obaveštenje o stimulansima za rad u vreme vanrednog stanja i dodacima za platu za one koji budu redovni, a o čemu su Južne vesti već pisale.

Obustavu rada za danas su najavili i zaposleni u Šinvonu - ćerki firmi niške Jure.

Zbog ovog stanja koje je sada radnici su najavili štrajk za sutra 09.04. sa početkom od 05:40 - javili su zaposleni.

Podsetimo, Krizni štab Grada Niša juče je još jednom pozvao sva preduzeća u Nišu da poštuju mere Vlade Srbije koje se tiču rada u vanrednom stanju.

Institut za javno zdravlje proveravao je epidemiološko stanje u Juri i informacije da je među radnicima bilo zaraženih, pa se sada čekaju njihovi zaključci i odluke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • S76

    20:33 // 9. 4. 2020.

    Dal' je vredno da se rizikuje zdravlje za nekih stotinak evra mesečno.Onaj ko je ovo predložio pod hitno kod neuropsihijatra

  • Pk

    19:01 // 9. 4. 2020.

    A drzava cuti pravi se da ne vidi ovo, a uvode zabranu okupljanja vise od dva coveka, pa otvorite kafice i oni placaju porez drzavi.

  • Peki

    18:51 // 9. 4. 2020.

    Bitno da su radnici u javnom sektoru zasticeni, za ostale sta briga vlast.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: