Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:22, 22. 7. 2020.

| Ekonomija

Radnici prokupačkog "Leonija" na kolektivnom odmoru, deo prebačen u pogone u Nišu i Malošištu

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
leoni
Narednih mesec dana kolektivni godišnji odmor za radnike Leonija; Foto: Lj. M.

Najveći broj od oko 2.000 zaposlenih u fabrici kompanije Leoni u Prokuplju iskoristiće kolektivni godišnji odmor od mesec dana, a deo radnika je upućen na rad u fabrike u Nišu i Malošištu. U fabrici tvrde da je odmor planiran i da nije povezan sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

Iz kompanije dodaju da se ovakav sistem korišćenja odmora praktikovao i prethodnih godina, te da je karakterističan za njihovu proizvodnu delatnost, a da ostale fabrike takođe planiraju kolektivne odmore kasnije u toku avgusta.

U cilju planirane optimizacije resursa, određeni broj zaposlenih je iz fabrike u Prokuplju upućen u naše fabrike u Nišu i Malošištu koje su trenutno u fazi lansiranja serijske proizvodnje za dva nova projekta, a kako bi pokrili planove zapošljavanja za te projekte – kažu u Leoniju

Naglašavaju da je kompanija organizovala prevoz za zaposlene koji su upućeni u druge fabrike, poštujući sve zakonom propisane mere, a kako tvrde, uveli su čak i strožije mere u skladu sa procedurama koje je ova firma propisala na centralnom nivou. arhiva radnici u fabrici leoni (1) Deo radnika biće prebačen u pogone u Nišu i Malošištu; Foto: Lj. M.

Mere zaštite se odnose na nošenje maski, održavanje socijalne distance koju posebno ističemo kao važnu u javnom prevozu, zbog čega smo i duplirali regularne kapacitete, dezinfekcija autobusa između smena putnika, upotreba dezinfekcionih sredstava u autobusima – rekli su u Leoniju.

Inače, kompanija Leoni je zbog virusa korona i proglašenja vanrednog stanja u Srbiji, već zatvarala svoje pogone ove godine, najpre sredinom marta u Nišu, a nekoliko dana nakon toga i u Prokuplju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Vojca

    19:03 // 26. 7. 2020.

    Salju za Kraljevo Nis i Malosiste Cale otkaz al se nakrade Ana napravi inperiju i nikom nista Ukradose svakom zaposlenom po 10000din nikom nista Ma daj bre koga lazete koje mere Koliko ih ima u autobusu koliko i na koji nacin se cekiraju i ulaze na posao Koliko rade na jednoj liniji MOREEEE Ovo nije drzava ovo je rasulo jedno gde samo radnicko dupence nastrada

  • Neko

    16:54 // 22. 7. 2020.

    Niste napisali da ce zaposleni u Leoni primati 60% plate dok su na odmoru.

    • Dzamutka

      00:10 // 23. 7. 2020.

      A, ko je tebi kriv, onaj ko nije napisao ili onaj ko te krade ?
      Takvom ne smes nista da prigovoris ,inace sut karta!
      Inace, Zakon o radu,ekplicitno kaze, da sa pola god.odmora raspolaze poslodavac a zaposleni sa ostalom polovinom!
      Za vreme god.odmora, prima se 100% plata !
      Ako je odmor druge vrste,npr, prinudni, taj iznos je manji !
      Ono sto je Prvorodjeni otvorio, e, tu, zakoni ne vaze !

  • Milan

    13:51 // 22. 7. 2020.

    Kukali ste sto radite, epa sad gladujte. Sanse da umres od korone 0.00001 posto. Sanse da poludis od medijsko plasenje sa koronu - 50 posto, sanse da nemas deci hleba da das da jedu jer hipohondri i panicari potpomognuti placenim medijima unistise ekonomiju - 80 posto. U narodu su panicari i hipohondri u velikoj manjini ali vlast ih na zalost slusa u ceo svet jer ovo je veliko politicko prepucava

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: