Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:16, 6. 7. 2012.

| Ekonomija

Radnici tužili Inter-lemind

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Intelemind strajk 1 mala

Pred Osnovnim sudom u Leskovcu 47 od 48 radnika, koji su proglašeni tehnološkim viškom, povelo je sudski spor protiv Inter-leminda, njihovog nekadašnjeg kolektiva.

Saša Milenković, predsednik Samostalnog sindikata, kaže povodom jučerašnjeg početka suđenja da “mnogi predmeti stoje zatureni po fiokama sudija” i da su radnici obespravljeni posle promene vlasničke strukture u Inter-lemindu.

Iz sindikata Inter-leminda najavljujući da će ih u sporovima pred sudovima bespltno zastupati advokati Srpske napredne stranke.

Milenković podseća da je proizvodnja plastificiranog lima potpuno zaustavljena u starom pogonu fabrike i uskoro se može očekivati da još jedna grupa radnika bude proglašena tehnološkim viškom.

- Stanje u fabrici je alarmantno, plate neredovne, sudbina neizvesna - precizira Saša Milenković, predsednik Samostalnog sindikata fabrike Inter-lemind u Leskovcu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: