Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:19, 8. 4. 2020.

| Ekonomija

Radnicima “Jure” ponuđen bonus za rad u toku pandemije

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
jura8-nis-protest-korona-foto-vkeser
Ponuđen bonus: foto: V. Keser

Zaposlenima u Juri ponuđeno je po 500 dinara bonusa dnevno ako se vrate na posao u vreme pandemije korona virusa. Radnici niške Jure zabrinuti za zdravlje danas su protestovali i nisu hteli da uđu u fabričku halu, a javljaju da je popodne ponuđeni bonus dupliran - 1.000 dinara po odrađenom danu.

Današnji protest radnika izazvao je reakciju gradskog Kriznog štaba - kažu da su u Juru poslati epidemiolozi da prekontrolišu preduzeće.

Ipak, iz kompanije su odgovorili i to ponudom koji mnogi vide kao “nepristojnu”, pa u dokumentu za koji su radnici potvrdili da važi i za Niš stoji ponuda - 500 dinara bonusa za svaki dan na poslu do 30. aprila. jura ponuda Nepristojna ponuda?; Foto: JV

Navedeni iznos isplatiće se zaposlenima koji provedu na radu minimum 4 sata i više u toku radnog dana - piše u dokumentu.

U popodnevnim satima među radnicima niških fabrika Jura i Šinvon počela je da Viberom kruži druga ponuda - 1.000 dinara po danu provedenom na poslu, plus 1.000 bonusa za one koji “izguraju” celu nedelju na poslu. Neki radnici navode da je ponuda od menadžmenta, ali nisu precizirali od koga i da li je zvanična - znaće se sutra.

Upravi kompanije poslata su pitanja o visini niškog bonusa, razlozima za njega, kao i o tome da li među niškim radnicima ima zaraženih korona virusom.

Radnici u Nišu kažu da znaju da su im neke kolege zaražene, njih četvorica. Zabrinuti su za svoje zdravlje i pitaju kako da za njih ne važi izbegavanje kontakata i okupljanja. Novi protest najavljen je za ujutru.

Sutra na posao kreću i radnici Šinvona - njima je rečeno da će od ponedeljka raditi u tri smene.

U leskovačkoj Juri sedmoro radnika je zaraženo, a tamošnji Institut za javno zdravlje preporučio je redukovan rad - 50 radnika na 5.000 kvadrata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milica

    16:40 // 9. 4. 2020.

    Nama pare njihove ne trebaju,nama treba nas zivot...mogu oni da nam ponude i 100.000 ne vredi ...kad su trebali da povecaju bonus pare nisu bile...sad od jednom imaju ...niko nece pare...

  • Smuk

    11:58 // 9. 4. 2020.

    Bre, bre... ljudi , vodite računa o sebi i zdravlju ! Zašto da "idete mečki na rupu" a ako hoće da vam više plate - tražite i zaštitna sredstva ! Ako neće , nemojte da radite pa da vidimo koga će naći da vas zameni a rokove moraju da ispoštuju ! Proizvodnju neće moći da organizuju još 2-3 meseca ! Jednom su vas prodali i ne dajte zdravlje za sitnu lovu. Na vama je da odlučite šta ćete i kako ćete

  • milorad

    10:04 // 9. 4. 2020.

    Angažujte ADVOKATA, ne bilo kog, već kome su specijanost RADNI ODNOSI. Ne tražite zvezde s neba, ne tražite što je objektivno nemoguće, ali bez kompromisa, kada je u pitanju ZAŠTITA ZDRAVLJA, takođe i kada su u pitanju ostali uslovi rada. Zna GAZDA da ste vredni, imajte to u vidu, ali ovi "vaši" menadžeri muljaju. Isterajte mečku na čistinu. Budite drugima primer i proslavite 1 Maj zadovoljni.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: